eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Hétvégén szélvihar, keddtől lehűlés érkezik

Rendkívül szeles és viharos lesz a hétvége időjárása - mondta az InfoRádió által megkérdezett meteorológus. Gyúró György hozzátette: mindeközben az ország szinte összes régiójában lesznek záporok, zivatarok.

Markáns ciklon vonul át a következő napokban Észak- és Közép-Európa fölött, amerre halad, nagy mennyiségű csapadék és igen erős, helyenként viharos szél várható - tájékoztatta az InfoRádiót Gyúró György meteorológus.

A Kárpát-medencében többnyire borult lesz az ég és sok a csapadék: szombaton várható nagyobb mennyiségű eső, helyenként zivatar, jégeső is kialakulhat.

Napközben megerősödik majd a nyugati-délnyugati szél, amely később északnyugatira fordul - közölte a szakértő.

A széllökések helyenként 80-100 kilométer/órásak lesznek, a zivatarok területén nem kizárt a 120 kilométer/órás szél sem. A szélviharokra nemcsak a magyar, hanem az osztrák és a német meteorológusok is figyelmeztetik a helyieket - hangsúlyozta Gyúró György.

Csapadék országszerte várható: a déli megyékben 2-3, az északiakban 5-12 milliméter eső eshet. Vasárnap is erős lesz a szél, amely csak a déli óráktól mérséklődik - mondta a meteorológus.

A hőmérséklet nem változik a hétvégén, hajnalban 4-9 Celsius-fok várható, míg napközben 10-15 fok lesz. A kedden érkező hidegfront hoz majd jelentősebb lehűlést, amely óránkénti 60-70 kilométeres sebességű széllel érkezik - közölte Gyúró György.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×