eur:
401.23
usd:
364.19
bux:
72720.89
2024. október 3. csütörtök Helga

Lendvai Ildikó: "Azt mondják, hideg kampányra készülünk"

Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője köszöni a támogatást, de magánvéleménye szerint most semmi szükség a miniszterelnök melletti szimpátiatüntetésre.

A Gyurcsány Ferenc melletti szimpátiatüntetés ügyében semmilyen hivatalos, vezetőségi döntés nem volt. Én sem biztatnék senkit arra, hogy kormánypárti utcai tüntetéseket tartson most, amikor ennek semmi szükségét nem érezzük - közölte a szocialista frakcióvezető az InfoRádió Aréna című műsorában.

Ugyan köszönjük és számítunk is a szervezők elkötelezettségére, támogatására, de nem ez a fajta fellépés kell most - tette hozzá Lendvai Ildikó.

A politikus mindazonáltal hozzátette, hogy a támogatás nem egyszerűen jólesik, hanem szükség is van rá.

Azok az emberek, akik értik és akarják azokat a törekvéseket, amelyeken dolgozunk, nagyon sokat segíthetnek. De nem tüntetésekkel, hanem azzal, ha a szomszédjukkal beszélnek, vagy nekünk tanácsot adnak - mondta a frakcióvezető.

A támogatóknak lesz feladata a népszavazási kampányban - jelentette ki Lendvai Ildikó, hozzátéve: a referendum előtti időszakot alkalomnak, lehetőségnek tekintik, amikor megismertethetik az emberekkel a koalíció és a kormány törekvéseit.

Több dologról akarunk beszélni a kampányban, mint a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj - mondta a szocialista politikus.

Arra a felvetésre, hogy mindezt nehéz lesz népszavazási nemre "kifuttatni", Lendvai Ildikó azt mondta: vállalni kell, hogy bonyolult dolgokról van szó.

Az az emberek lebecsülése, ha úgy gondoljuk, hogy csak három-, négyszavas tőmondatokban lehet beszélni az emberekhez. Bonyolult dolgokat nem lehet leegyszerűsíteni fekete-fehérre - közölte.

A frakcióvezető utalt arra, hogy pr-os szakemberek szerint "hideg kampányra készülünk".

"Ezt magamnak úgy fordítottam le, és ezt el is vállalom, hogy a józan észre apellálunk olykor bonyolult érvekkel, és nem az indulatokat szítjuk" - jelentette ki Lendvai Ildikó.

Arra a kérdésre, hogy a szocialisták milyen viselkedést várnak el az általuk megszólított polgároktól, a frakcióvezető közölte: "Ne mondjanak igent!".

Lendvai Ildikó ehhez hozzáfűzte, hogy a kérdéseket szerinte "rosszkor, rosszul, megtévesztő céllal" tették fel a népszavazás kezdeményezői.

Kétféle technikával lehet nem mondani igent: elmenni és beikszelni a nemet, illetve nem venni részt a referendumon - közölte a szocialista politikus az InfoRádió Aréna című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lakhatást és a jelentős bérnövekedést segítő programot indít a kormány

Három újabb gazdaságélénkítő programról, a GYSEV magyar kézbe vételéről, a Magyarország elleni újabb uniós eljárásról, az Airbnb-tilalom lehetőségeiről, Orbán Viktor olaszországi látogatásáról és az új Nemzeti Galériáról is beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Egész Európa beleremeg abba, amit most az UniCredit pénzügyi zsenijei művelnek

Egész Európa beleremeg abba, amit most az UniCredit pénzügyi zsenijei művelnek

2007 óta nem látott Európa akkora határon átnyúló bankfelvásárlást, amekkora az olasz UniCredit és a német Commerzbank fúziójából összejöhet. A piaci manőverek sorozatát igénylő kísérlet mögött a felvásárlások nagymestere, a kontinens egyik legtekintélyesebb befektetési bankára áll: Andrea Orcel, az UniCredit vezérigazgatója (címlapképünkön).  Vezényletével az olasz bankcsoport teheti meg az első lépést a szétaprózódott, és ezért globális versenyhátránnyá vált európai bankrendszer piaci integrációja felé. A labda most az EU pénzügyi intézményrendszerének oldalán pattog: a teljes német politikai elittel szembefordulva kellene hitet tennie a tőke szabad áramlása és az egységes(ülő) bankpiac mellett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×