eur:
387.91
usd:
357.78
bux:
68176.13
2024. május 17. péntek Paszkál

A nagycsaládosok lassításra kérik a kormányt

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete azt szeretné, ha a kormány a több-biztosítós rendszerről szóló törvény elfogadása előtt megvárná az ugyanebben a témában tervezett népszavazás eredményét.

Szabó Endre, az egyesület elnöke az InfoRádióban azt mondta: a Liga Szakszervezetek és a velük társult társadalmi szervezetek az ország több pontján gyűjtik az aláírásokat az Albert házaspár korábban már hitelesített kérdéséről, amely úgy szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó, üzleti alapon működő több-biztosítós egészségbiztosítást?".

Szabó Endre hozzátette: várhatóan heteken belül összegyűlik a kellő számú aláírás, így október végére, november elejére kiírható a referendum.

Az egyesület elnöke ugyanakkor úgy vélte: ha az Országgyűlés mégis elfogadná a jogszabályt, akkor az lenne a legjobb, ha a parlament rögtön maga kezdeményezné a törvényt megerősítő népszavazás kiírását.

Szabó Endre szerint ezzel pénzt és időt takaríthatnának meg az országnak, és rövidebb ideig tartanák bizonytalanságban az embereket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×