eur:
389.61
usd:
363.61
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Egyelőre nem lesz európai piacon klónozott állat húsa

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal is arra a következtetésre jutott, hogy egészségre ártalmatlan a klónozott állat. A bizottság magyar tagja, Dinnyés András azt mondja: megállapították, hogy a klónozott állatok első generációjával lehetnek egészségügyi problémák, de utódaik általában már egészségre nem veszélyesek. Ezért Dinnyés András szerint várható, hogy nemsokára klónozott bikával megtermékenyített tehenek tejét isszák majd az Európai Unióban is.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal e célból felállított munkacsoportja is arra a következtetésre jutott, hogy egészségre ártalmatlan a klónozott állat fogyasztása - mondta a testület tagja, Dinnyés András.

Az egyetemi tanár hozzátette, hogy Európában az is fontos szempont, hogy milyen a fogyasztásra szánt állat közérzete, jóléte, egészsége - a klónozott állatok természetes úton született utódainál a jelek szerint nincs jelentős eltérés.

Az nem valószínű, hogy európai piacra kerüljön klónozott állat húsa, de az igen, hogy például egy klónozott bika spermájával megtermékenyített tehenek tejét fogyasszuk.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×