eur:
385.3
usd:
354.4
bux:
68332.86
2024. május 21. kedd Konstantin

Alultápláltság miatt halt meg egy egyéves gyerek

Alultápláltság miatt halhatott meg egy egyéves gyerek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A rendőrség emberölés miatt, ismeretlen tettes miatt indított nyomozást.

Még november 5-én érkezett bejelentés arról az illetékes rendőrkapitányságra, hogy Piricsén életét vesztette egy egyéves gyermek - mondta az InfoRádiónak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Fedor Rita közölte: a rendőrség közigazgatási eljárást indított az ügyben és hatósági boncolást rendelt el.

Az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint a gyermek halálához alultápláltság vezethetett.

Az ügyben a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés bűntettének megalapozott gyanújával, ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást - tette hozzá a szóvivő.

Gyanúsított egyelőre nincs az ügyben, a szülők felelősségét a nyomozás során vizsgálják - mondta Fedor Rita.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csúcsra ugrott a forint az MNB-döntés bejelentése előtt

Új csúcsra ugrott a forint az MNB-döntés bejelentése előtt

A hétfői magyar munkaszüneti nap után kedden reggel háromhavi csúcsra ugrott a forint 385,3 közelében az euróval szemben, aztán délben 385-ig jutott, miközben régiós versenytársa, a lengyel zloty bő négyéves csúcson jár a folyó fizetési mérleg helyzet javulása, illetve az EU-pénzek kiszabadítása miatt. Ma az MNB dönt a kamatokról, a Portfolio elemzői felmérése egyöntetűen 50 bázispontos vágást vetít előre 7,25%-ra. Ezzel együtt is fontos lesz figyelni a délutáni döntésre és az ahhoz társított üzenetekre. Még ezt megelőzően Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter keményen bírálta a jegybanki vezetést a versenyképességi stratégia bemutatása után, és az együttműködés hiányát rótta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×