eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Kóka adót csökkentene

Eredményesnek nevezte az idei évet az SZDSZ elnöke. Kóka János évértékelő beszédében azt mondta: érdemi esélyt lát arra, hogy a kormány ne térjen le a reformok útjáról.

Kóka János, az SZDSZ elnöke kiemelten szólt arról, hogy tavaly az azonnali beavatkozások nélkül az államháztartási hiány meghaladta volna a 10 százalékot. A politikus idén már csak 6 százalékkal, jövőre 4 százalékkal, 2009-ben pedig 3 százalékkal számol.

Mint fogalmazott: ma Magyarországon a gazdasági növekedésnek akadályai vannak. A gátak egyike a túlzott adóelvonás és a bürokrácia. Szerinte ezen változtatni kell.

Elsődleges feladatként említette az oktatás, a nyugdíj és az egészségügy reformjának véghezvitele mellett az adórendszer átalakítását.

A jövő év első negyedében meg kell állapodni az adóreformról. Ennek középpontjában a foglalkozás ösztönzése kell, hogy álljon. Cél a legális foglalkoztatás, az aktivitás és a versenyképesség növelése - jelentette ki.

Az egészségügyi miniszter szerint is eredményes volt az év. Horváth Ágnes sikeresnek nevezte az egészségügyben meghozott reformintézkedéseket.

Stabilizálódott a kórházstruktúra, csökkentek a gyógyszerkiadások, kevesebb lett a rendszerben a hálapénz, és közben nőtt az egészségbiztosítási alap bevétele - mondta.

Horváth Ágnes nem bocsátkozott találgatásokba arra vonatkozóan, hogy mi lesz a reform jövője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×