eur:
389.15
usd:
361.59
bux:
68582.08
2024. május 7. kedd Gizella

"Az emberek érdekeit is védeni kell"

Érjenek el megfelelő bevételt az állami vállalatok, de emellett az emberek érdekeit is védeni kell - mondta el a villamosenergia-piac liberalizálásával összefüggésben a Fidesz budapesti elnöke.

Fónagy János az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott: az állam feladata a tulajdonában lévő vállalkozásokat versenyképes helyzetben tartani, szükséges, hogy az állami vállalatok megfelelő bevételt érjenek el, de az emberek érdekeit is védeni kell.

A Fidesz budapesti elnöke a villamosenergia-piac liberalizálásáról kijelentette: a jelenlegi helyzetben nem indokolt annyira kinyitni a piacot, ahogyan azt a kormány tervezi.

A képviselő szerint az államnak nem kellene eladnia meghatározó erőműveit, mert tulajdonosként garantálhatná az energiaárak elviselhető szinten tartását.

Nem kéne eladni a Cargót

A magyar vasúttársaság teherszállítási üzletágának privatizációjáról Fónagy János azt mondta: az állam rosszkor, és emiatt jóval a valódi értéke alatt adja el a MÁV Cargót.

Az ellenzéki honatya hangsúlyozta: nem gondolja, hogy a vasúti teherszállítás az állam feladata lenne, az üzletág állami kézben azonban jelentősen segítené az amúgy hatalmas adóssággal küszködő, és jelentős éves veszteséggel működő MÁV-ot, annak személyszállítási részlegét.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×