eur:
388.51
usd:
360.93
bux:
68632.2
2024. május 7. kedd Gizella

A kormány nem akar több MÁÉRT-et

Nem támogatja a kormány a Magyar Állandó Értekezlet újbóli összehívását.

A Miniszterelnöki Hivatal külpolitikáért és nemzetpolitikáért felelős államtitkára azután beszélt erről, hogy a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma a pénteken elfogadott nemzetpolitikai stratégiában - egyebek mellett - a MÁÉRT működésének felújítását szorgalmazta.

Gémesi Ferenc államtitkár az InfoRádióban úgy fogalmazott: az értekezlet csak arra volt jó, hogy mindenki elmondja politikai nyilatkozatát, de érdemi munka nem folyt a testületben.

Az államtitkár hozzátette: a szerveződést többen belpolitikai érdekérvényesítésre próbálták felhasználni.

A határontúliak Magyarország schengeni csatlakozása utáni esetleges problémáiról a politikus azt mondta: a vajdasági és a kárpátaljai magyarság esetében külön támogatják majd a kapcsolattartást; erre 100 millió forint nagyságrendű összeg áll rendelkezésre.

Hanganyag: Németh Zoltán

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×