eur:
394.11
usd:
354.44
bux:
72750.5
2024. szeptember 16. hétfő Edit

"Frusztráltak az elmúlt hónapok történései" - kilépett a pártból az MSZP munkástagozatának alelnöke

Lemondott tisztségéről és kilépett az MSZP-ből Tatár Csaba, a szocialista párt Munkás és Érdekképviseletei Tagozatának országos alelnöke. A politikus a "kisembereket sújtó gazdasági intézkedések" és a párt történelmi örökségének megtagadása miatt döntött a kilépés mellett.

"Csalódottság, szégyen és düh is munkálkodott bennem, akkor mikor a tagsági viszonyom megszüntetését és az MSZP tisztségeimről lemondó bejelentő levelemet megírtam" - írta Gyurcsány Ferenc pártelnöknek az MSZP Munkás és Érdekképviseletei Tagozatának országos alelnöke.

Tatár Csaba a megfogalmazása szerint a kisembereket sújtó gazdasági intézkedések és az MSZP történelmi örökségeinek megtagadása miatt döntött a távozás mellett.

"Frusztráltak az elmúlt hónapok történései engem, aki reményeim, és hitem szerint mindig a kisemberek oldalán állónak éreztem magam. Baloldali értékrendemmel összeegyeztethetetlen gazdasági lépések sorozatát tettük, tesszük meg" - fogalmazott a levélben a politikus.

Tatár Csaba elvileg és ideológiailag sem ért egyet azzal, hogy a párt eltávolodott saját történelmi örökségétől, kitagadta Kádár Jánost és eladja saját székházát.

"Lemondok az MSZP tagságomról, és az MSZP Munkás és Érdekképviseleti Tagozatának Országos alelnöki posztjáról, az MSZP Baloldali Tömörülés Platform Heves megyei és egri titkári posztjáról és az MSZP egri elnökségi tisztségemről is! Ugyanis ezeket a pozíciókat társadalmi munkában láttam el önzetlenül" - fogalmaz nyílt levelében Tatár Csaba.

Címlapról ajánljuk
Fecsketragédia: a magyarországi madarak tízezrei is elpusztulhatnak a hidegben

Fecsketragédia: a magyarországi madarak tízezrei is elpusztulhatnak a hidegben

A hideg, csapadékos idő beköszöntétől számított második nap második felében vagy a harmadik napon már képtelenek repülni a fecskék, mert a táplálékukat jelentő repülő rovarok eltűnnek – mondta az InfoRádióban a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője. Orbán Zoltán azt tanácsolja, hogy legömbölyített végű csipesz segítségével leforrázott lisztkukaccal vagy nedves macskatáppal etessük meg a bajbajutott madarakat.

Magyarország aktiválta a válságelhárítási mechanizmust

Magyarország az Európai Unió (EU) Tanácsa soros elnökeként hétfőn aktiválta az uniós integrált válságelhárítási mechanizmust - jelentette be hétfőn Facebook oldalán az európai uniós ügyekért felelős miniszter. Bóka János tájékoztatása szerint ez lehetővé teszi, hogy a rendkívüli időjárási és árvízhelyzettel különösen súlyosan érintett közép-európai tagállamok koordinálják a védekezési feladatokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×