eur:
386.64
usd:
358.2
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Bandaháborúkat is okozhat, ha egyre többen drogoznak

Növekedhet a kábítószer-fogyasztók száma és a területek újrafelosztásáért bandaháborúk indulhatnak - mondta a Nemzeti Nyomozó Iroda helyettes vezetője. Zsombok György a magyarországi kábítószerhelyzetről tartott floridai előadásában azt mondta: népszerűvé válhat a fogyasztók körében a kokain, amit a rendőrségnek minden eszközzel meg kell akadályoznia.

A balkáni útvonal, mint a kábítószer-csempészet egyik fő útvonala Magyarországon keresztül húzódik, erre hosszú évek óta csempésznek heroint főleg törökök és albánok - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) helyettes vezetője.

Zsombok György hozzátette, hogy az utóbbi időben változott a csempészett drogok típusa: a Balkánról, Törökország felől érkezik a heroin, és ugyanezen az útvonalon visszafelé Nyugat-Európából, Hollandia irányából a szintetikus kábítószereket viszik keletre.

A csempészek a drogok készítéséhez használt segédanyagokat is ezen az úton szállítják Törökország és Afganisztán felé - közölte az NNI munkatársa.

Várható, hogy a következő években Magyarországon is növekszik majd a kábítószer-fogyasztók száma és a felhasznált drogok mennyisége, elsősorban a szintetikus készítményeké, ez pedig azt jelentheti, hogy nő a kereskedők, bűnszervezetek bevétele, ami területfelosztáshoz, és akár bandaháborúkhoz vezethet - mondta Zsombok György.

A Nemzeti Nyomozó Iroda helyettes vezetője hozzáfűzte: várható, hogy egyre többen nyúlnak majd kokainhoz is.

Zsombok György közölte: a bűnüldöző szerveknek fel kell készülniük a schengeni határok megnyitásával járó nehézségekre.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemzés: Európa két évtized alatt megduplázta a Kínától való függését

Elemzés: Európa két évtized alatt megduplázta a Kínától való függését

Az Európai Unió és Kína közötti kereskedelmi forgalom a hatszorosára növekedett az elmúlt húsz évben – mondta az InfoRádióban a Nézőpont Intézet gazdasági elemzője. Talabér Krisztián arról is beszélt, hogy a magyar gazdaság tavaly 11 milliárd euró értékben importált termékeket Kínából, míg az export elérte a másfél milliárd eurót.

Megszólalt a brexit egyik atyja: jól átvertek minket, Zelenszkij egy tök

Saját pártot akar alapítani Dominic Cummings. A volt brexit-ideológus és Boris Johnson exminiszterelnök egykori tanácsadója a konzervatívok várható összeomlásából akar tőkét kovácsolni. Emellett nagyon unortodox véleménye van Ukrajna támogatásáról. Ám nem ő az egyetlen „brexitatya”, aki visszatérne a választásokon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×