eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

MOK-honlap: Szetey "szőrös vagy borotvált partnereket keresett"

Válaszokat és bocsánatkérést vár a Szabad Demokraták Szövetsége a Magyar Orvosi Kamarától (MOK), mivel annak honlapján az egészségügyi minisztert népirtással vádoló és a szexuális másságát felvállaló Szetey Gábor államtitkárt támadó írás jelent meg.

Elképesztőnek tartjuk, hogy a Magyar Orvosi Kamara hivatalos honlapján egy gyűlölködő ( ), és egy tudományosan évtizedekkel ezelőtt idejét múlt cikk jelenhet meg" - fogalmazott Gusztos Péter frakcióvezetőhelyettes.

Gusztos Péter a Gyilkos Ágnes meleg helyzetben címmel július 10-én megjelent írással kapcsolatban elmondta: az SZDSZ válaszokat vár a MOK-tól, hogy a szervezet azonosul-e az írás szerzőjével?

Ez-e a MOK hivatalos álláspontja a homoszexualitással kapcsolatban? Tömeggyilkossággal vádolható-e Horváth Ágnes, mert megjelent az eseményen? Tervezik-e, hogy bocsánatot kérnek a minisztertől és a hazai melegektől? - sorolta kérdéseit a politikus.

A képviselő szerint az SZDSZ-es egészségügyi miniszter, Horváth Ágnes azzal érdemelte ki a cikk szerzőjének ellenszenvét, mert megjelent azon a fesztiválmegnyitón, amelyen Szetey Gábor államtitkár nyilvánosság előtt is felvállalta másságát.

MOK-honlap: a másság reklámozása természetellenes

"Ha a társadalmi-szociális környezet ötven százalékban felelős az egészséges testi-lelki fejlődésért, akkor Horváth Ágnes a ma felnövő embermillióknak legalább felét mérgezi azzal, hogy nagy nyilvánosság előtt teret ad, nevét adja, jelenlétével megerősíti a kórfolyamatok terjedését" - olvasható Nagy Attila debreceni orvos, közíró cikkében.

"A mai politika és a média ezúttal egy másik nőből, a jelenlegi egészségügyi miniszterből, Horváth Ágnesből formálja ugyanezt, sőt tömeggyilkost farag belőle, akit egy jobb kor népirtásban való közreműködésért vonna felelősségre. A másságról és a melegségről van szó, a fogalmaknak újabb értelmezéséről és nyilvánosan, nagy tömeg előtti terjesztéséről. E gondolatok végigolvasásakor az olvasó rádöbbenhet, hogy a leginkább kirívó másság az, ahogyan kormánytisztviselők hada áll szemben a tisztességgel, hagyománnyal és legfőképp a természettel. Ma az orvosokon a sor, hogy ismertessék azt, amit nem lehet megmásítani, politikailag másként értelmezni" - írta az orvos a MOK honlapján.

Nagy Attila úgy vélekedik, hogy a homoszexualitás kialakulásáért fele részben genetikai folyamatok, részben az egyén társadalmi-szociális beilleszkedése a felelős.

"Ez pedig a nevelés, megfigyelés, példamutatás, egy szóval az a környezet, melyben a biológiai lét kiteljesedik. A család és társadalom feladata, hogy az egészséges genetikai és biológiai nemi meghatározottsággal bíró egyedeit szocializálja, azaz a biológiai életképességen túl társadalmi életképességre nevelje. Egészséges, utód nemzésére képes kizárólag a férfi és nő közösségéből felépülő család alkalmas, és csakis ilyen családokból felépülő társadalomnak van jövője" - írta az orvos.

"A háttérhatalom, a politika és a média nemzetet fojtogató, gyilkos összefonódásának eredménye, hogy a budapesti melegfelvonulás, egy kormánytag másságának reklámozása és Horváth Ágnes miniszter asszony stílusosan szólva egészségtelen módon kapott országos nyilvánosságot. Horváth Ágnes a képernyőn kitörő örömmel fogadta Szetey Gábor (gyurcsányi államtitkár) melegszavú vallomástételét, ami egyébként ugyanúgy nem tartozna a közvéleményre, minthogy Horváth Ágnes a barnát szereti-e vagy a feketét" - olvasható Nagy Attila írásában.

"Szetey tehát mutogató is lehetett volna, de most még megmaradt csak fitogtatónak. Õ az, aki az interneten négy diplomával kérkedik, melyből csak az első az (Közgazdaságtudományi Egyetem), ami átlagember számára értelmezhető, a másik három amolyan mondvacsinált, amerikanizált fajta. (...) Igaz, eközben tisztességes, hagyományos (szellemi vagy fizikai) munkát nem végez, tisztességes, hagyományos családod sem alapít. Helyette tanácsadó, értékesítési igazgató, szervezetfejlesztési tréner és több helyszínen személyügyi igazgató (...). Magyar lányok helyett pedig tengerentúli szőrös vagy borotvált partnereket keresett. Mindez persze magánügy, leírása csak azért nem sérti személyiségi jogait, mert maga hozta nyilvánosságra, jól időzítetten a melegfelvonulás előestéjén, majd pedig minden csatornából folyik, hogy Szetey Gábor "hívő, magyar, európai állampolgár és meleg". Nem esett szó HIT-ének részleteiről, de szavai minden hívő magyart felháborítanak, utóbbiak azonban nem kapnak nyilvánosságot" - írta az orvos.

Nagy Attila szerint "az orvostársadalom feladata, hogy legalább Horváth Ágnes bűnösségét, valamennyi cselekedetének életveszélyes voltát feltárja. Az orvos nem mellőzheti az egészségügyi felvilágosítást, a másság reklámozása pedig természetellenes, orvosi alapról kiindulva társadalmilag is káros".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
A holland lakásviszonyokat idézik a belvárosi kerületek

A holland lakásviszonyokat idézik a belvárosi kerületek

Tavaly év végén a hazai lakásállomány elérte a 4,6 milliót, melynek közel harmada (32 százaléka) Budapesten és Pest megyében található. A lakásszám területi eloszlása mellett azonban azok tulajdonviszonyai között is nagy eltéréseket láthatunk. Bár Magyarországon hagyományosan magas a saját tulajdonú lakásban élők aránya, egyes településeken és fővárosi kerületekben ez a holland vagy a francia arányokat idézi, miközben sok helyen a településen élők 100 százaléka saját lakásban él. Hogy ezen a téren mi jellemzi az országot nemzetközi viszonylatban és mekkorák az országon belüli különbségek, azt a KSH legfrissebb számai alapján néztük meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 15. 05:30
×
×
×
×