eur:
392.4
usd:
365.85
bux:
66870.44
2024. április 25. csütörtök Márk

Nézzen elképesztő képeket az éjszakai viharról!

Csütörtök éjszaka több mint ötszáz alkalommal riasztották a tűzoltókat országszerte - mondta el az InfoRádióban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Dobson Tibor szerint elsősorban az ország északi megyéit érintette a vihar, de péntek reggelre rendeződött a helyzet.

Több mint félezer alkalommal riasztották a csütörtök éjszakai vihar miatt a tűzoltókat - mondta az InfoRádióban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Dobson Tibor szerint elsősorban fakidőlések, ágleszakadások okoztak gondot főleg a fővárosban és környékén, Pest megyében, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében.

Budapesten a Heim Pál Gyermekkórház áramellátását például egy ideig aggregátorokkal kellett a tűzoltóknak biztosítani.

<

Kidőlt fákkal harcoltak a tűzoltók (fotó: Mihádák Zoltán) (képgaléria)

Több lakóház is megrongálódott, elsősorban a Jászságban és Nógrád megyében, míg Pilisen kidőlt egy tűzfal, emiatt egy családot ki is kellett költöztetni otthonából - mondta Dobson Tibor.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerint jelentősebb károkat elsősorban lakóépületekben okozott a vihar, volt, ahol a házra dőlt egy fa, és több helyen szél, vagy villámcsapás rongálta meg a tetőszerkezetet.

Péntek reggelre a tűzoltók minden fontosabb viharral kapcsolatos munkát befejezte - mondta a szóvivő, aki hozzátette: amilyen gyorsan jött a vihar, olyan gyorsan is hagyta el az országot.

Közel 200 eseményhez vonultak ki a tűzoltók

A Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az InfoRádióban azt mondta, hogy csütörtök este 8 és péntek reggel 7 óra között 195 eseményhez vonultak ki, ezeknek döntő többsége fakidőlés okozta probléma volt.

A kidőlt fák villanyvezetékeket rongáltak meg, épületkárokat okoztak. Sok helyen úttestre illetve az ott parkoló autókra is dőlt fa, de személyi sérülés nem történt - tette hozzá Molnár Péter.

A Fővárosi Tűzoltóság szóvivője szerint még 100 feldolgozatlan bejelentésük van, ezekhez kivonulnak és elvégzik a szükséges beavatkozásokat. A tűzoltóság még mindig kapja a bejelentkezéseket, de csökkenő számban.

Molnár Péter szerint ezeket a károkat nem lehet megelőzni, hiszen ilyenkor olyan széllökések jönnek, amelyeket a kiöregedett faállomány nem tud elviselni, így a fék eltörnek, vagy gyökerestől kifordulnak a földből.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×