eur:
387.02
usd:
356.53
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Megérkeztek a Fenyő-gyilkosság feltételezett elkövetőjének DNS-mintái

Megkapta a Nemzeti Nyomozó Iroda annak a szerb állampolgárnak a DNS-mintáit, aki a gyanú szerint meggyilkolhatta Fenyő János vállalkozót 1998-ban - mondta az InfoRádiónak Csizner Zoltán. A Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztályának vezetője kiemelte: a szakértők most azt vizsgálják, hogy a férfi DNS-e egyezik-e a helyszínen rögzített mintával.

A Nemzeti Nyomozó Iroda szakértői a napokban elkezdik elemezni annak a szerb állampolgárnak a DNS-mintáit, aki a gyanú szerint meggyilkolhatta Fenyő János vállalkozót 1998-ban - közölte Csizner Zoltán.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztályának vezetője elmondta: a szerb hatóságok a közelmúltban közölték, hogy őrizetbe vették a férfit, így lehetőség nyílt a mintavételre.

A magyar rendőrségnek átadott minta szakértői vizsgálatának eredményétől függ, hogy milyen intézkedések következhetnek az ügyben - tette hozzá. A főosztályvezető nem kívánta megbecsülni, hogy mikorra fejeződik be a minta vizsgálata.

Csizner Zoltán kifejtette: már korábban felmerült, hogy albán személyek hozhatók összefüggésbe Fenyő János meggyilkolásával, és ennek a körnek volt a tagja a Szerbiában elfogott férfi is.

Ha egyezik a minta a gyilkosság helyszínén talált ruhákból származó mintával, akkor a férfi megalapozottan lesz gyanúsítható a gyilkossággal, ám kiadatása jogi akadályokba ütközhet, ugyanis szerb állampolgár, és Szerbiában tartják fogva - hangsúlyozta a Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztályának vezetője.

Csizner Zoltán kiemelte: minimális az esélye, hogy kiadják a férfit Magyarországnak, így más megoldást kell keresni, például szóba jöhet a büntetőeljárás felajánlása.

Fenyő Jánost, a Vico vállalatcsoport vezetőjét 1998. február 11-én este, a Margit utcában lőtték le, amikor autójával megállt a közlekedési lámpánál.

A tettes egy automata fegyverrel, közvetlen közelről lőtte le, majd a fegyvert egy gépkocsi alá dobta, és gyalog menekült el.

Sapkáját és kabátját az elkövetés helyszínétől 50-60 méterre, a Margit körúton egy kapualjban hagyta. a nyomozók a ruházatban talált hajszálakból nyertek azonosításra alkalmas DNS-mintát..

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×