eur:
389.36
usd:
362.54
bux:
68033.59
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Rendőri erőszak: hatalmas meglepetést jósol az ügyvéd

Okirat is bizonyítja, hogy a rendőrök által megerőszakolt 21 éves lány az eset után körülbelül egy órán belül feljelentést tett - közölte Tuza Péter, a lány jogi képviselője.

Az ötödrendű vádlott védője korábban az InfoRádió.hu-nak felvetette, hogy miért telt el három nap az esemény és a feljelentés között. Ezt a kérdést a többi rendőr védője is feltette.

Tuza Péter erre úgy reagált: az erőszakos közösülés bűncselekménye elleni védekezésre száz éve nem tudnak újat kitalálni; mindig azt állítják, hogy a sértett hazudik, és megpróbálják őt hitelteleníteni.

A lányt a rendőrkapitányságon több óráig várakoztatták - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy ha a sértett azonnal tett feljelentés, ez miért csak most derült ki, azt válaszolta: tőle csak most kérdezték ezt meg.

Tuza Péter hangsúlyozta: az ügyben vannak olyan bizonyítékok, amiken még sokan meg fognak lepődni.

Gondolkodott

A távirati iroda értesülései szerint a feljelentés időpontja körüli bizonytalanság magyarázata az, hogy a lány május 4-én a Szabolcs utcai rendőrkapitányságon annak előrebocsátásával ismertette a vele történteket, hogy szeretné titokban tartani a nevét.

Ekkor felvilágosították arról, hogy az ügyben csak akkor indulhat meg a hivatalos vizsgálat, ha magánindítványt tesz, ehhez azonban fel kell fednie a kilétét.

Ezután csak a hétvégén döntött úgy, hogy hajlandó elárulni a nevét. Végül május 7-én készült el az a magánindítvány, amely már alapjául szolgálhatott a hivatalos vizsgálatnak.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője közölte: a 21 éves lány feljelentésében valóban az szerepel, hogy a lány a bűncselekmény elkövetésének napján reggel hét órakor már ott volt a Szabolcs utcai rendőrkapitányságon, de ott csak kilenckor kezdtek vele foglalkozni.

Morvai Attila a vizsgálat fejleményeiről szólva még azt is megjegyezte: a héten tanúmeghallgatásokat tartanak; az ügyészségnek ugyanakkor nincs tudomása arról, hogy a bűncselekménynek lett volna szemtanúja.

Háttér

A Pesti Központi Kerületi Bíróság szombaton helyezte előzetes letartóztatásba azt az öt rendőrt, akiket a Múzeum körúti erőszakos közösülés elkövetése miatt vettek őrizetbe múlt hét csütörtökön.

Két rendőrt erőszakos közösüléssel és hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel, hármat pedig erőszakos közösülés bűnsegédként való elkövetésével gyanúsítanak.

Az ügyben a nyomozás a 21 éves lány feljelentése alapján indult a Budapesti Nyomozó Ügyészségen. A lány állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcában megerőszakolta.

Az elkövetéssel meggyanúsított rendőrök szolgálati viszonyát felfüggesztették. Mindannyian a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) kötelékébe tartoztak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×