eur:
389.28
usd:
361.96
bux:
68141.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Olcsóbban nyaralhatunk a tavalyinál

A forint felértékelődése miatt idén kevesebbe kerülhet a nyaralás a magyarok által kedvelt külföldi tengerparti üdülőhelyeken, mint egy éve - írja a portfolio.hu. Lapszemle.

Megszületett Magyarország első klónnyula - számol be a Népszabadság. Az állatot a gödöllői Mezőgazdasági Biotechnológiai Központ kutatócsoportja hozta létre Dinnyés András professzor vezetésével.

Előfordulhat, hogy a zsúfoltság miatt már a szülés után másnap hazaengedik a kismamákat és az újszülötteket a kórházakból - olvasható a Magyar Nemzetben. Az intézmények állítják, hogy komplikációmentes szülés után a gyors hazabocsátás semmilyen kockázatot nem jelent.

Lenyűgözte a Santa Claraban megrendezett technológiai konferencia közönségét egy hetedik osztályos, indiai származású kaliforniai fiú. A barátaival együtt kitalált kártyajáték ugyanis nemcsak szórakoztat, hanem a kémia tudományára is tanít - írja az Index. A játék lényege: a lapok a kémiai elemeket reprezentálják némi fantáziával, és hogy melyik lap "üti" a másikat, azt a kémiai reakciók szabályai határozzák meg.

A Napi Gazdaságban olvashatnak arról, hogy ha elfogadják a bortermelés támogatásának átalakítását célzó reformterv új változatát, akkor az unió 200 ezer hektáron vágatná ki a szőlőtőkéket. Ismét meghosszabbítanák egyúttal (2013-ig) az új ültetvények telepítésének tilalmát, és megtiltanák a borok minőségének cukrozással történő feljavítását.

A Világgazdaság írásából kiderül: már három éve kész a szakképzés-fejlesztési stratégia, sőt azóta is tucatszám készülnek az égető szakmunkáshiányra megoldást kereső koncepciók, számtalan javító szándékú jogszabályi változás lépett életbe, a siker mégis elmaradt.

A magyarok által kedvelt külföldi tengerparti üdülőhelyekre tervezett nyaralás idén kissé kevesebbe kerülhet, mint egy éve, elsősorban a forint jelentős felértékelődése miatt - derül ki a portfolio.hu rövid vizsgálatából, amely csak a devizaárfolyamok alakulását, illetve a célország inflációját vette figyelembe. Ezek alapján mintegy 12 százalékkal lehet olcsóbb idén az Egyesült Államokban töltött pihenés. A horvát tenger habjaira vágyók pedig mintegy 8 százalékkal járhatnak jobban most, mint egy éve.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×