eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68089.87
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Új államtitkár: "Könyörtelen leszek"

Az egészségügyi miniszter minapi kijelentése az orvosi félrekezelésekről is szóba került a parlament szakbizottságának ülésén, amelyen meghallgatták Kovács Attilát, a tárca új államtitkárát.

Az államtitkár kijelentette: gyakorló orvosként hosszú évek óta tapasztalja, hogy az ágazat átalakításra szorul.

Mint mondta: a háziorvosi és a járóbetegrendszer megerősítése mellett a sürgősségi ellátás fejlesztése a legfőbb célja.

Kovács Attila hozzátette: államtitkárként ezekben a kérdésekben "könyörtelen" lesz.

Kitért ugyanakkor arra, hogy a háziorvosi és a járóbetegrendszer megerősítését a kórházi struktúra átalakításával egy időben kellett volna véghezvinni.

Kovács Attila szerint a meghozott döntéseket a lehető legszélesebb körű konszenzusnak kell öveznie, hiszen lehet egy törvény nagyon jó, de az alkalmazás a gyakorlatban dől el.

Megjegyezte: a részletkérdésekben komoly kompromisszumokat kell kötni, hiszen az átalakítás érdeksérelemmel jár, de ezeket a minimumra kell csökkenteni.

A bizottsági ülésen szóba került Horváth Ágnes tárcavezető minapi kijelentése, amely szerint a klinikai diagnózis minden negyedik betegnél eltér a boncolási eredményektől.

Kormánypárti és ellenzéki oldalról egyaránt érkezett kritika a fenti megállapítással kapcsolatban. A vélemények azt tükrözték, hogy egy kutatásból kiragadni ezt az egy adatot - miközben nem tudni, milyen statisztikák, metodika, összefüggések alapján készült - nem lehet.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×