eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Kövér: "Ez a tökéletes Abszurdisztán"

A Fidesz országos választmányának elnöke szerint politikai tisztogatás történik a rendőrségnél szakmai, morális megújulás címén.

A Fidesz Országos Választmányának elnöke szerint a kormány morálisan, politikailag és szakmailag is alkalmatlan a jelenlegi helyzet, a jelenlegi válság felszámolására.

Kövér László kifejtette: minimális közbizalom nélkül semmilyen közintézmény, így a rendőrség sem működőképes. A rendőrségbe vetett közbizalom ilyen mély megingása a demokrácia működőképességét érintő egyébként is megcsappant hitet ássa alá.

Az ellenzéki politikus mindezt logikus folytatásnak tartja az MSZP-SZDSZ koalíció 1994 és 98, valamint a 2002 utáni időszakban a rendőrséggel összefüggő intézkedéseinek.

A polgári kormány rendbe tette

Kövér László emlékeztetett arra, hogy a Horn-kormány idején a rendőrség pénzügyi helyzete romlott és szervezeti állománya csökkent, a szervezett bűnözés teret nyert.

A Fidesz Országos Választmányának elnöke úgy vélte, a polgári kormány rendbe tette ugyan a rendőrséget, de az elmúlt öt évben újra lezüllesztették.

Kövér László hozzátette: a mostani események hatására - a rendőri vezetők, a rendészeti miniszter és az NBH főigazgatójának menesztésével, távozásával - pánikszerű rohamot mutat a kormány.

A tökéletes Abszurdisztán

"Gyurcsány Ferenc és kormánya a szükséges szakmai és morális megújulás leple alatt valójában politikai tisztogatást fog végrehajtani a rendvédelmi szolgálatok vezérkarában" - jelentette ki az ellenzéki politikus.

Kövér László a budapesti rendőri objektumok civil őrzéséről szóló sajtóinformációkra hivatkozva úgy fogalmazott: ez az állam, a köztársaság vége, "a tökéletes Abszurdisztán, ami lassan körül vesz minket".

Lé, haverok...

A fideszes politikus közölte: ez amiatt történhet meg, mert így lehet költségvetési pénzekből magáncégeket finanszírozni.

"A haveroknak lehet a lét kifelé folyatni egy újabb csatornán, egy újabb csapon, egy újabb lukon keresztül. Ezért van rá szükség" - jelentette ki Kövér László.

A rendőrség és a határőrség összevonásáról szóló ötpárti tárgyalások folytatásáról a Fidesz országos választmányának elnöke azt mondta: egyetértenek az átszervezéssel, de az egyeztetések újrakezdése előtt garanciákat akarnak látni arra, hogy a mostani káosz felszámolható.

"Megalapozatlan sajtóhírek"

"Van annak valami bája, amikor a magyar politikai közélet egyik legnagyobb takarítómestere a kormányt egyébként megalapozatlan és ellenőrizetlen sajtóhírek alapján ilyen súlyos vádakkal illeti" - reagált Kövér László kijelentésére a MeH államtitkára.

Gál J. Zoltán hozzáfűzte: a személyi döntések meghozatala után Kövér Lászlónak alkalma lesz e kijelentését visszavonni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×