eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Fertőzésektől tartva ellenőrzi a táborokat az ÁNTSZ

Megkezdte a nyári gyermektáborok ellenőrzését az ÁNTSZ. Ócsai Lajos, az Országos Tisztiorvosi Hivatal főosztályvezetője az InfoRádió Fórum című műsorának elmondta: ezekben a hetekben a táborhelyek engedélyeit adják ki, utána pedig a helyszíni ellenőrzések kezdődnek. A Táboroztatók Országos Egyesülete közös követelményrendszert dolgoz ki a magyarországi táborokat szervezők számára, mert úgy vélik, szükséges valamilyen minőségbiztosítást bevezetni.

Megkezdte a nyári gyermektáborok ellenőrzését az ÁNTSZ - közölte az Országos Tisztiorvosi Hivatal főosztályvezetője. Ócsai Lajos kiemelte: a táborhelyeken elegendő mennyiségű, ivóvíz minőségű víznek kell rendelkezésre állnia, valamint ha étkeztetést folytatnak, akkor az ételkészítés, továbbá az étel- és nyersanyag tárolása higiéniai feltételeinek meg kell felelniük.

A főosztályvezető kifejtette: ha nem megfelelő az ételek hőn, illetve hűtve tartása, akkor megnő a baktériumok szaporodásának az esélye, ez pedig az ételfertőzés veszélyével járhat.

Az ételszállító-autókat is ellenőrzi az ÁNTSZ, ugyanis szinte nincs olyan év, hogy valamelyik táborban ne történne ételfertőzés - tette hozzá Ócsai Lajos.

A főosztályvezetője közölte, hogy az ÁNTSZ munkatársai a táborozás közben is megjelenhetnek.Közös követelményrendszert dolgoz ki a magyarországi táborokat szervezők számára a Táboroztatók Országos Egyesülete. A szervezet elnöke kifejtette, hogy a követelményrendszer négy legfontosabb eleme a megfelelő szálláshely, az étkeztetés, a programok és a felügyelők szakképzettsége.

Sárvári István úgy fogalmazott, hogy ma bárki szervezhet tábort gyerekeknek, ideje bevezetni tehát valamilyen minőségbiztosítást.

Komoly problémát jelent, hogy új táborhelyek már évtizedek óta nem épülnek, így nehéz a táboroknak megfelelő szálláshelyet találni - tette hozzá.

A témával részletesen foglalkozik az InfoRádió Fórum című műsora csütörtökön este nyolc órától.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×