eur:
396.24
usd:
359.75
bux:
71805.06
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Finszter: Három lépcsőben kellene átalakítani a rendőrséget

Az InfoRádió által megkeresett kriminológus szerint nem rendült meg a lakosság bizalma a rendőrségben. Finszter Géza kiemelte: legalább három lépcsőben kellene átalakítani a rendőrséget.

Megfontoltan, egyeztetések után, a szakma bevonásával és legalább három lépcsőben lenne szükséges átalakítani a rendőrséget - mondta az InfoRádiónak Finszter Géza kriminológus.

Az Országos Kriminológiai intézet munkatársa kiemelte: először egy válságkezelő tervet kellene alkotni egy-két évre, amely stabilizálná a jelenlegi helyzetet és segítene megőrizni a működőképességet.

A második, jogalkotási szakasz hosszabb, legalább ötéves periódus, majd ezt egy rendészeti reformnak kellene követnie, amelynek tíz év a kifutása - tette hozzá Finszter Géza.

A kriminológus szerint nem rendült meg a lakosságnak a rendőrségbe vetett bizalma. Hozzátette: többet kellene szerepelniük a rendőri vezetőknek és a beosztottaknak a sajtóban, hogy kiderüljön, miként látják a jelenlegi helyzetet.

Akár egy új alkotmány keretei között létrejövő jogalkotási tervben lehetne meghatározni, hogy a rendőrség szolgáltató vagy katonai szervezet - mondta Finszter Géza.

A beszélgetést teljes terjedelmében meghallgathatják az InfoRádió 112 című műsorában kedden este 8 órától.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×