eur:
385.36
usd:
354.94
bux:
68070.75
2024. május 21. kedd Konstantin

A fővároson kívül is lecsapnak a BKV-ellenőrök

A jövő héttől a HÉV-vonalak Budapesten kívüli megállóit is megszállják a BKV ellenőrök - mondta az InfoRádiónak a közlekedési cég szóvivője. Kiricsi Karola hozzátette, hogy a napokban felvett száz új ellenőr jogi és pszichikai képzése még folyik.

A BKV a bliccelés elleni kampányt a HÉV-vonalak fővároson kívüli szakaszaira is kiterjeszti jövő hétfőtől - közölte Kiricsi Karola.

A közlekedési cég szóvivője kifejtette: reggel hat és kilenc között a peronra és a járművekre csak úgy lehet majd feljutni, hogy az utasok felmutatják a jegyet vagy a bérletet.

A BKV a 430 ellenőr mellé még ötvenet felvett, valamint ötven biztonsági őrt átképeznek, de ez még nem fejeződött be - mondta a szóvivő. Kiricsi Karola hozzátette: a képzés során a leendő ellenőrök a jogi háttérrel ismerkednek meg, valamint pszichológiailag is felkészítik őket.

A közlekedési társaság szóvivője elismerte, hogy vannak olyanok, akiket újraképzésre kellett küldeni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Jön a fontos kamatdöntés - Egyre fentebb a magyar részvények

Jön a fontos kamatdöntés - Egyre fentebb a magyar részvények

A forint szempontjából a Magyar Nemzeti Bank mai kamatdöntése lesz a legfontosabb esemény a héten - az elemzők véleménye szerint a jegybank 50 bázisponttal fogja csökkenteni a kamatokat, ezzel az irányadó ráta 7,25%-ra csökkenhet. Ez lehet az egyik utolsó kamatcsökkentés idén, az év végére is viszonylag magas kamatot várnak az elemzők. Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszott, ezt követően pedig Európában is kisebb mínuszokat láthatunk, a magyar tőzsde azonban ennek ellenére felülteljesít. Közben a kriptopiacon nagy izgalmak vannak, az ethereum ETF várható elindulásának köszönhetően nagyot ralizott a második legjelentősebb kriptodeviza árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×