eur:
393.14
usd:
366.88
bux:
66559.84
2024. április 25. csütörtök Márk

Két és fél évet kapott a lányaival fajtalankodó gyerekorvos

Jogerősen két és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a korábban Tatabányán dolgozó gyermekorvost, aki saját lánygyermekeivel folytatott vérfertőző viszonyt.

Másodfokon két és fél év letöltendő börtönbüntetést kapott a tatabányai kórház volt gyermekorvosa, akit egyik lánya bejelentésére saját gyermekével való vérfertőző kapcsolattal vádoltak.

A bírósági eljárás során a vérfertőzést csak egy gyermek sérelmére állapították meg, a többiek szexuális zaklatása időközben elévült - közölte az MTI-vel a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság egyik tisztségviselője.

A tatabányai városi bíróság 2006 októberében hozott első fokon ítéletet az ügyben, akkor az apát vérfertőzésért 2 év 6 hónap börtönre, feleségét kiskorú veszélyeztetése miatt két évre felfüggesztett féléves börtönbüntetésre ítélte.

A bíróság a zárt tárgyalás miatt az ügy részleteiről nem adott tájékoztatást, de az MTI-nek névtelenséget kérő források akkor elmondták, hogy az apának a négy lánygyermek közül a három idősebbel volt huzamos ideig szexuális kapcsolata.

A harmadik lánygyermek esetében az 1998 és 2001 közötti években történt vérfertőzés nyert bizonyítást. A két legidősebb lánygyermeket ért sérelem miatt elévülés miatt már nem tudtak vádat emelni, ugyanis a vérfertőzés büntethetősége öt év eltelte után elévülés miatt megszűnik. Az apát a már saját családjával külföldön élő legidősebb lánya jelentette fel, hogy megóvja legkisebb húgát.

A bíróság első fokú ítéletében a gyermekorvost a gyógyító tevékenységtől nem tiltotta el, mivel az indoklás szerint a terhére rótt bűncselekményt nem foglalkozása körében követte el.

Az ügy kipattanásakor az orvost a tatabányai Szent Borbála Kórház vezetősége állásából felfüggesztette.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×