eur:
394.17
usd:
356.04
bux:
0
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

A hódmezővásárhelyi kórház is aláírta a finanszírozási szerződést

Jogfenntartó záradékkal és véleményeltérési nyilatkozattal ellátva aláírta az új finanszírozási szerződést a hódmezővásárhelyi kórház.

Aláírta az új finanszírozási szerződést a hódmezővásárhelyi kórház, ezzel párhuzamosan a helyi önkormányzat a Fővárosi Bírósághoz és az Alkotmánybírósághoz fordul az ellátórendszer átalakítása miatt - jelentette be Lázár János polgármester az alföldi városban.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat a Fővárosi Bírósághoz eljuttatott keresetében azt kérte, hogy függesszék fel és semmisítsék meg a kórházi ágyszámokról döntő egészségügyi miniszteri határozatot - közölte az alföldi város polgármestere.

Lázár János emlékeztetett arra, hogy a város közgyűlése egyöntetűen - az MSZP-s és SZDSZ-es képviselők támogatásával - határozott arról, hogy jogi útra terelik a városi kórház kérdését, ahol a 315 aktív ágyból csupán 116 marad.

A fideszes politikus elmondta: álláspontjuk szerint a városi kórházról nem szakmai, hanem politikai döntés született, mert a kormányzat burkolt szándéka az, hogy bezárja az intézményt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×