eur:
393.73
usd:
355.38
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

A kórházak fele aláírta az OEP-szerződéstervezetet

A kórházak fele már aláírta a finanszírozási szerződést az Országos Egészségbiztosítási pénztárral - közölte az Egészségügyi Minisztérium államtitkára.

Az egészségügyi tárca államtitkára az InfoRádióban elmondta: az intézményeknek szombatig van lehetőségük megállapodást kötni az egészségbiztosítóval.

A kórházak éltek a módosítási lehetőségekkel, nem fogadták el minden esetben az OEP javaslatát: születtek megállapodások feladatátadásokról, átvételekről, intézményen belüli átcsoportosításokról. A kórházak határozhatták meg a szakmacsoportokon belüli szakmai összetételt is - közölte Horváth Ágnes.

A fideszes Mikola István felvetette, hogy egyes kórházak nem a teljes szerződést kapta meg, hiszen a tervezetekben nem szerepelt például a járóbeteg-ellátásra vonatkozó fejezet, valamint nem szabták meg a teljesítményvolumen-korlátot.

Horváth Ágnes erre elmondta: a járóbeteg-szakellátási szerződések nem változtak, a többletkapacitások, többletóraszámok biztosításának lehetőségével a regionális egészségügyi tanácsok élhettek volna, hiszen ehhez az egészségügyi miniszternek nem volt jogköre.

A járóbeteg-szakellátás finanszírozásáról a kórházak a jogszabályokban találnak tájékoztatást - fűzte hozzá az államtitkár.

A kórházak és az OEP közti szerződések arról szólnak, hogy milyen ágyszámok után fizeti ki a biztosító a támogatást, és melyek után nem. A finanszírozási összeg kiszámításának módját a jogszabály tartalmazza.

Az intézmények a volumenkorlátról szóló tájékoztatókat a megyei pénztártól - közölte Horváth Ágnes.

Az államtitkár elmondta: a kórházaknak arra is lehetőségük van, hogy záradékkal kiegészített szerződést írjanak alá az egészségbiztosítóval.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Átszakadt a front Kupjanszknál, NATO országokban bukkantak fel Oroszország drónjai – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Átszakadt a front Kupjanszknál, NATO országokban bukkantak fel Oroszország drónjai – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

A beszámolók szerint a kelet-ukrajnai frontvonalak közül most Kupjanszknál erősödtek fel a harcok, a szektorban jelentős területi győzelmeket értek el az oroszok. Közben a hétvégén két NATO-tagországban is úgy érzékelték a hatóságok, hogy orosz eszközök léptek be a légtérbe illetéktelenül, majd ott is csapódtak a Földbe. Románia és Lettország is megtette a szükséges intézkedéseket. Cikkünk folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×