eur:
386.76
usd:
355.79
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Újabb tehetséggondozó központot nyitott a Csányi Alapítvány

Tehetséggondozó központot nyitott Kaposváron a Csányi Alapítvány. A létesítmény célja, hogy segítse a nehézsorsú tehetséges gyerekek tanulmányi előmenetelét, valamint szabadidős és egyéb közösségi programokban való részvételét.

Az alapítványt létrehozó Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az ünnepélyes megnyitón azt mondta: támogatásukkal már a harmadik helyen nyílt közösségi ház, ami azt jelenti, hogy az alapítvány segítségével tanuló gyerekek száma 37-re emelkedett.

Csányi Sándor hozzátette: a következő hónapokban Baranyában, Csongrád és Bács-Kiskun megyében is szeretnének hasonló közösségi házakat nyitni.

Mint elmondta: családja két évvel ezelőtt határozott úgy, hogy alapítványt hoznak létre azon gyerekek számára, akik rendkívül tehetségesek, de nehezebb körülmények között élnek kortársaiknál, s támogatják őket főiskolai, egyetemi tanulmányainak befejezéséig.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere hangsúlyozta: noha a város a költségvetésének közel felét - több mint 10 milliárd forintot - költ az oktatásra, s mintegy 100 millió forintot az iskoláskorú gyerekeket nevelő családok segítésére, ez az alapítvány olyan pluszt jelent, amelyet az önkormányzat már nem tud biztosítani.

A Csányi Alapítvány által támogatott gyerekekkel - Somogyban 20 iskoláskorú fiatallal - pedagógusok, szociális munkások, gyermekvédelmi szakemberek foglalkoznak, egyéni és csoportos tanulásfejlesztő-, kulturális- és szabadidő programokat szerveznek számukra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Európa nagy bajban van a világ legnagyobb vagyonkezelője szerint

Európa nagy bajban van a világ legnagyobb vagyonkezelője szerint

A mesterséges intelligencia technológiák támogatásához szükséges adatközpontok hatalmas energiaellátása versenyhelyzetet teremt az országok között, és hátrányos helyzetbe hozza Európát - mondta a BlackRock vezérigazgatója pénteken as Reuters beszámolója szerint. A GenAI banki környezetben való hasznosításáról is szó lesz június 11-ei Financial IT konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt! 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×