eur:
394.11
usd:
355.57
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Újabb tanácsadók a fővárosban 28 millióért

Saját intézményeinek kiadásait 6,9 milliárddal fogja vissza a városháza, 28 millióért újabb öt tanácsadót vesz fel állományba speciális feladatokra. Mindez azt jelenti, hogy az öt újabb tanácsadó havonta nagyjából félmillió forintjába kerül a budapesti adófizetőknek, bruttó fizetésük 366 millió forint.

A Népszabadság cikke szerint miközben saját intézményeinek kiadásait 6,9 milliárddal fogja vissza a városháza, 28 millióért újabb öt tanácsadót vesz fel állományba speciális feladatokra. Mindez azt jelenti, hogy az öt újabb tanácsadó havonta nagyjából félmillió forintjába kerül a budapesti adófizetőknek, bruttó fizetésük 366 millió forint. A lap arra is felhívja a figyelmet, hogy a városvezetés munkáját az 1300 dolgozót foglalkoztató Főpolgármesteri Hivatal mellett 58-an segítik, így szinte minden közgyűlési tagra jut egy tanácsadó.

Több száz pedagógus veszítheti el a munkahelyét - olvasható a Magyar Nemzetben. Pécsett még a város költségvetésének elfogadásakor döntöttek úgy, hogy közel 400 álláshelyet - köztük 300 száz pedagógusét - megszüntetnek az önkormányzati intézményeknél. A képviselők várhatóan áprilisban döntenek arról, hogy az intézményvezetők javaslatára összesen hány önkormányzati dolgozót küldenek el.

A Napi Gazdaság szerint a központosított bevallás miatt akár három hónap is eltelhet, amíg a magánnyugdíjpénztárak képesek lesznek a tagok egyéni számláján jóváírni a befizetéseket. A hozamvesztés legfeljebb kétnapnyi lehet, a lap számításai szerint azonban ez akár félmilliárd forintot is jelenthet. Ezzel együtt két kasszánál is azt tervezik, még az idén bevezetik a választható portfolió rendszerét.

Kizárólag a Tokaji borvidékről származó borok palackjain lehet feltüntetni a tokaji nevet április 1-jétől egy 2004-es európai bizottsági rendelet értelmében - derül ki a Világgazdaságból. Európában Magyarországon kívül Olaszországban, Franciaországban és Szlovákiában dobtak piacra korábban tokaji elnevezésű borokat. A francia borokról már lekerültek a tocai feliratok, míg a szlovákokkal sikerült megegyezni, az olaszok azonban nem adják fel, újabb kérelmeket adtak be az Európai Bírósághoz.

A portfolio.hu hónapról hónapra a piac profi befektetőinek iránymutatásairól számol be, amelyből kiderül, melyek azok a befektetési szempontok, amiket döntéshozatalkor fontos szem előtt tartani. A legfrissebb elméleti portfoliók jellemzően továbbra is kötvény-centrikusak, de az is kiderül: a portfoliómenedzserek a részvénypiaci korrekciót csupán átmeneti megingásnak tartják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 21:42
×
×
×
×