eur:
394.11
usd:
355.57
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Stumpf: "Már nem lehet hibázni"

Orbán Viktor országjáró körútjának egyik célja lehet, hogy új szövetséget építsen ki a fideszes önkormányzati vezetőkkel, akik nem feltétlenül értenek egyet a párt mostani stratégiájával - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Századvég Alapítvány elnöke.

Stumpf István kifogásolta, hogy a Fidesz az elmúlt időszakban csak szóvivőin keresztül kommunikált az emberekkel. Ennek köszönhetően a többség szemében csak a két fiatal politikus képében jelenik meg a párt. A szóvivők pedig egy "iszapbirkózásban" vesznek részt, nem pedig elvek, értékek vagy programok képviselői.

A májusi tisztújító kongresszus előtt Orbán Viktor pártelnök országjáró körútra indult, hogy ismertesse programját. Stumpf István szerint azért, hogy bemutassa: a Fidesz fel tud mutatni egy alternatív programot. A Fidesszel szemben ugyanis többször felmerült, hogy a párt túl sok teret enged a morális konfrontációnak, és keveset a szakmai építkezésnek.

De az is lehet, hogy az elnök ezt az alkalmat használja fel arra, hogy a párt új szövetséget kössön, hogy elemezze a helyi politikai történéseket, és ezek alapján módosítsa a párt programját.

Minden szónak súlya van

A politológus a kormányzati politika kapcsán elmondta: a korábbi kommunikációs politizálás után most minden szónak és intézkedésnek súlyos következménye van.

A Gyurcsány-kormány már a kezdetektől túlértékelte a kommunikáció jelentőségét - mondta Stumpf István, aki szerint azonban ha a tartalom hiányzik ebből, az problémákat okozhat. Tony Blair mintájára a kommunikációs szakembereik azt hiszik, hogy ha képesek uralni a médiafelületet, azzal minden meg van oldva.

Jelenleg azonban, amikor a megszorító intézkedések hatásai már az emberek mindennapjait is befolyásolják, nem lehet hibázni. Ezzel a kommunikáció is új szakaszba lépett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 21:42
×
×
×
×