eur:
394.11
usd:
355.57
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Farkasházy Tivadar írja Lendvai Ildikó szövegeit?

Farkasházy Tivadar "közismerten szoros viszonyt ápol a szocialista politikusokkal, nagy hatással van a képviselők véleményére, sőt, több képviselőnek is meg szokta írni a parlamenti beszédeit" - árulta el egy szocialista politikus a Magyar Nemzetnek. A neve elhallgatását kérő országgyűlési képviselő a lapnak elmondta: a humorista legismertebb "kuncsaftja" Lendvai Ildikó frakcióvezető.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy a humoristát 2002. augusztus 20-án, Medgyessy Péter akkori miniszterelnök javaslatára a Magyar Köztársaság tisztikeresztjével tüntették ki.

Az 1945-ben született Farkasházy 1969-ben közgazdász-diplomát szerzett, később a Magyar Rádió kabaréműsorának humoristája, szerkesztője és főszerkesztője lett.

1993 és 2003 között balatonszárszói telkén nyaranta szervezett találkozókat baloldali értelmiségi köröknek, amelyeken aktív szerepet játszottak az MSZP-s és SZDSZ-es politikusok. A rendszerváltozás idején, 1989-ben alapított Hócipő nevű lapja főszerkesztői székét 2001-ben átadta feleségének.

Az 1946-ban született Lendvai Ildikó 2002. óta az MSZP parlamenti frakcióvezetője. A rendszerváltozás előtt magyar-történelem-filozófia szakos tanári diplomával a zsebében először középiskolai tanár, majd tanársegéd volt, állampárti karrierje 1974-ben a KISZ Központi Bizottsága kulturális osztályán kezdődött, 1984-től 1989-ig az MSZMP KB - cenzori feladatokat is ellátó - nagy hatalmú kulturális alosztályának előbb munkatársa, majd vezetője lett.

A Magyar Nemzet a lapzártáig egyiküket sem érte el, mint írják, Farkasházy Tivadar a héten börtönbüntetését tölti.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 21:42
×
×
×
×