eur:
385.37
usd:
354.88
bux:
68096.67
2024. május 21. kedd Konstantin

Szellemváros lehet a belvárosból?

Az V. kerületi, jelenleg a minisztériumoknak helyet adó épületek jövőjéről egyeztetne a kormánnyal a belváros fideszes polgármestere.

Rogán Antal azt mondta: nem szeretné, ha a kerület az új kormányzati negyed elkészülte után szellemvárossá válna.

A politikus azt mondta, hogy a tervezett költözés húsz belvárosi ingatlant érint, és az önkormányzat szeretné megismerni az épületekkel összefüggő kormányzati elképzeléseket.

Rogán Antal arról is beszélt, hogy a kormánynak az értékesítés előtt meg kell állapodnia a belvárosi vezetőkkel a többi között az Egészségügyi és a Honvédelmi Minisztérium melletti közterület használata elmaradt díjairól, amelyet több száz millió forintra becsült.

A polgármester hangsúlyozta: addig nem járulnak hozzá az ingatlanok értékesítéséhez, amíg ezeket a vitás kérdéseket nem rendezték.

Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium szóvivője elmondta: amint kormánydöntésekre lesz szükség a kormányzati negyed ügyében, Veres János miniszter egyeztet Rogán Antallal.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×