eur:
394.22
usd:
355.54
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Döbbenetes képek: bármikor beszakadhat a Margit híd!

Több mint 250 helyen dúcolták alá a folyamatosan rozsdásodó Margit híd pályalemezeit. Bár szakértő szerint a híd pályateste bármikor beszakadhat egy túlsúlyos jármű alatt, ilyen esetre nincs vészforgatókönyv. A híd rekonstrukciójának kiviteli tervei az év végére készülnek el.

Több mint 250 helyen támasztották alá a Margit-híd elkorrodált pályalemezeit, nehogy azok beszakadjanak. Ullrich András, a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. főosztályvezetője az InfoRádiónak korábban elmondta, hogy a veszélyt a túlsúlyos járművek jelentik, amelyek a tiltás ellenére ráhajtanak a hídra.

Ullrich András közölte, hogy bár mérnöki ügyeletet tartanak, nincs vészforgatókönyv arra az esetre, ha véletlenül mégis beszakadna a pályatest.

Schulek János, a híd felújítását tervező Főmterv Rt. igazgató-helyettese az InfoRádiónak korábban azt nyilatkozta, hogy a pályalemez bármikor beszakadhat.

A korrózió kikezdte a Margit híd korlátját is, így tavaly év végén a négyszáz korlátoszlop felét is megerősítette a fővárosi közterület-fenntartó rt.

A Margit híd felújítását korább

<

Ezen autóznak (fotó: InfoRádió - Domanits András) (képgaléria)

an 2004-re tervezték, ám a főváros a munkát többször elhalasztotta. Az akkor 4 milliárd forint költségűre becsült felújítás most már sokkal többe kerül, és a főváros sok pénzt költ a híd folyamatos figyelésére és toldozás-foldozására is.

Mint azt az InfoRádió a főpolgármesteri hivatal szakügyosztályán megtudta, a felújítás kiviteli tervei az év végére készülnek el.

Ezután már csak azt kell megvárni, hogy befejeződjön az északi M0-ás híd építése, valamint a Szabadság híd idén augusztusban kezdődő és egy évig tartó rekonstrukciója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×