eur:
388.15
usd:
361.47
bux:
68943.29
2024. május 9. csütörtök Gergely

XVI. kerület: kössék össze a gödöllői HÉV-et és a 2-es metrót

Nincs műszaki akadálya a 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötésének, és bár az elképzelés megvalósítása több tízmilliárd forintba kerülne, uniós forrásból kivitelezhető lenne a XVI. kerületi polgármester szerint.

A XVI. kerületi polgármester szerint nincs műszaki akadálya annak, hogy a gödöllői HÉV-et és a 2-es metrót összekössék. Ennek révén  az emberek kevesebb átszállással juthatnánek be a belvárosba.

Ennek a megoldása azonban elsősorban nem a kerület, hanem a főváros, de még inkább az állam feladata - mondta az InfoRádióban Kovács Péter.

A polgármester hozzátette: az egyeztetések 2006 végén megkezdődtek Demszky Gábor főpolgármesterrel, és beszéltek már a BKV illetékeseivel is, akik szerint műszakilag mindenképpen indokolt lenne a fejlesztés, eddig is csak az anyagi források hiánya miatt nem történt előrelépés.

Egyezkedés a kormánnyal

Kovács Péter közölte: folyamatos kapcsolatot akarnak fenntartani az állami vezetőkkel, és biztos benne, hogy amennyiben az érintett kerületek és települések össze tudnak fogni, akkor a kormány is az ügy mellé áll.

Különböző számítások készültek a fejlesztéssel kapcsolatban: a beruházások összege aszerint változhat, hogy melyik elképzelés valósul meg.

Különböző tervek és árak

Az egyik terv szerint a HÉV végállomását vinnék tovább, így az a Pillangó utcánál vagy a Stadionoknál érné el a metró vonalát. Egy másik elgondolás lényege, hogy a HÉV-vonalat a metró Fehér úti végállomásából vezetik ki - közölte Kovács Péter.

A két vonal összekötése után az Örs vezér téri forgalmi csomópont Cinkotára kerülne, ez a változtatás pedig mind városszerkezetileg, mind várospolitikailag kedvező döntés lenne - állítja a polgármester.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A kínai elnök már az Oroszlános udvarban

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Próbálnak irányba állni a tőzsdék

Próbálnak irányba állni a tőzsdék

A hét első felében határozott emelkedést láttunk a tőzsdéken, bár a momentum tegnapra kissé lassult az USA-ban, és ma reggel is vegyes összkép látszik az ázsiai tőzsdéken, bár a kínai piacok kaptak egy nagyobb lökést attól, hogy a vártnál erősebb külkereskedelmi adatokat közöltek ma az import tekintetében. Eközben viszont továbbra is a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek a befektetők, a holnap ilyen szempontból itthon is kiemelten fontosnak számít, hiszen a két legnagyobb blue chip, az OTP és a Mol is pénteken hajnalban teszi majd közzé a legfrissebb számait. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti, az európai tőzsdék a kezdeti iránykeresés mérsékelt emelkedésben vannak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×