eur:
388.68
usd:
361.64
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Petrétei: jelentősen megnőtt a veszély

Bár a rendőrség dönthet a kérdésről, március 15. után megszűnhet a kordon az Országház körül az igazságügyi és rendészeti miniszter szerint, aki úgy tudja, a fokozott biztonsági készültségről folyamatosan tájékoztatják az államfőt.

Az igazságügyi és rendészeti miniszter az InfoRádiónak elmondta: folyamatosan érkeznek jelzések arról, hogy robbantásos merényletek, vagy a politikusok testi épségét veszélyeztető cselekmények vannak készülőben.

Petrétei József közölte: korábban is kaptak ilyen információkat, de csak elvétve. Október 23. óta azonban jelentős mértékben nőtt a számuk.

A miniszter hozzátette: különböző rendezvényeken is elhangzottak olyan beszédek, amelyekben szó volt a Kossuth tér vissza- és a Parlament elfoglalásáról.

Nagyobb kockázat

A Magyar Televízió székházának elfoglalása előtt ezeknek a bejelentéseknek sokkal alacsonyabb volt a kockázati értéke - mondta Petrétei József.

Közölte: a Kossuth téri kordonra a fokozott biztonsági kockázat miatt van szükség, és úgy tudja, Szilvásy György, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter erről tájékoztatta az államfőt, Sólyom Lászlót is.

Március 15-ig vagy tovább


Az igazságügyi és rendészeti miniszter szerint a fokozott biztonsági kockázat március 15. után megszűnhet, a kordon lebontásáról azonban a rendőrség dönt.

A hatóság a Nemzetbiztonsági Hivatallal együtt folyamatosan értékeli a beérkező információkat, és ha a veszély továbbra is fennáll, meg kell tennie a szükséges lépéseket - mondta Petrétei József.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×