eur:
394.47
usd:
355.78
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Fidesz: egyelőre nem lesz újabb kordonbontás

A Fidesz frakcióigazgatója szerint pártja elérte célját azzal, hogy felhívta a figyelmet a Kossuth téri kordon alkotmányos visszásságaira. Répássy Róbert az InfoRádiónak azt mondta: a Fidesz képviselői jelenleg nem tervezik a Parlamentet körülvevő kerítés lebontását.

Répássy Róbert közölte: a Fidesz Szilvásy György bejelentése ellenére is az alkotmányos jogok sérelmét látja abban, hogy az Országgyűlés előtt nem lehet gyakorolni az alkotmányban rögzített gyülekezési jogot.

A kancelláriaminiszter közlésére, miszerint szélsőséges csoportok fenyegetik a Parlament és a politikusok biztonságát, a Fidesz frakcióigazgatója azt mondta: ez egy nem először eljátszott blöff.

"Az országgyűlési választások előtt maga Gyurcsány Ferenc jelentette be, hogy a választási gyűléseken robbantásos merényletre készülnek, amiből természetesen semmi nem bizonyosodott be, és utólag sem tudták semmivel sem alátámasztani. Az önkormányzati választások előtt szintén arra hivatkoztak, hogy a választási rendezvényeket megzavarhatják, és akkor sem bizonyosodott be a fenyegetés" - idézte fel a politikus.

Az alkotmányos jogokat korlátoznák?

Répássy Róbert hangsúlyozta: a Fideszt ezt a bejelentést olyan hivatkozási alapnak tekinti, amellyel megpróbálják az állampolgárok alkotmányos jogait korlátozni, és ez az ötödik verzió arra, hogy miért áll a Kossuth téri kordon.

"Az első szerint azért kellett felállítani, mert az október 23-i ünnepségen résztvevő külföldi állam- és kormányfők biztonsága indokolja, utána az Országgyűlés munkájának biztosítására hivatkoztak, aztán köztisztasági és közegészségügyi okokkal magyarázták a kordonok szükségességét, ezután Kondorosi Ferenc államtitkár a globális terrorizmusra hivatkozott, most pedig azzal jöttek elő, hogy hazai szélsőséges csoportok merényletet akarnak elkövetni" - sorolta a képviselő.

Kérdésre válaszolva a politikus elmondta: a Fideszen belül nincs olyan döntés, amely a kordonok lebontására irányulna, a párt célja elérte a célját, mert felhívta a figyelmet a Kossuth téri jogsértő állapotokra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×