eur:
394.22
usd:
355.54
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

"Eddig is szedtek pénzt a háziorvosok"

A nyomtatványellátókba folyamatosan szállítják a vizitdíj befizetését igazoló nyugtatömböket, azok tehát beszerezhetők - közölte a vizitdíj-beszedés technikai részleteinek kidolgozásával foglalkozó miniszteri biztos, aki szerint az orvosoknak eztán is úgy kell kezelniük a beszedett összegeket, mint korábban.

A vizitdíj-beszedés technikai részleteinek kidolgozásával foglalkozó miniszteri biztos a nyomtatványgyártók szövetségétől kapott információra hivatkozva közölte: folyamatos a vizitdíj-nyugtatömbök utánnyomása, és azok a nyomtatványellátóknál beszerezhetők.

Ari Lajos ezzel a Magyar Orvosi Kamara elnöke felvetésére reagált. Éger István úgy tudta, hogy a nyomtatványokat áruló üzletekben nem kaphatók még a szükséges papírok.

A miniszteri biztos az InfoRádiónak elmondta: a nyugtára azért kell felírni a TAJ-szám mellé a páciensek nevét is, mert így döntött a jogalkotó.

Eddig is szedtek pénzt


Arra a kérdésre, hogyan kezeljék a háziorvosok a vizitdíjként befizetett összegeket, Ari Lajos úgy válaszolt: a pácienseknek  bizonyos szolgáltatásokért (látlelet, fegyvertartási és vezetői engedély kiállítása) eddig is kellett fizetniük; az orvosoknak úgy kell bánniuk a vizitdíjból befolyó pénzzel, mint az eddigiekkel.

Ehhez kapcsolódva elmondta: nem okozhat gondot az orvosoknak, hogy nagy címletekből adjanak vissza, hiszen erre korábban is volt már példa. Ha azonban mégis problémát jelentene a dolog, meg kell kérni a betegeket, hogy pontos összeggel induljanak a rendelőbe.

Ari Lajos szerint az önkormányzati illetékesek hibáztak, ha nem tudják, miként kell visszatéríteni a vizitdíjak összegét, hiszen szervezeteknek megküldött végrehajtási utasításban ennek menetét is részletezték.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×