eur:
386.12
usd:
357.77
bux:
69149.19
2024. május 14. kedd Bonifác

MSZP: iskolabezárás csak egyeztetés után

Az MSZP szerint a közoktatásnak nagyobb szerepet kell vállalnia a jövőben a társadalom szociális és kulturális kettészakadásának megakadályozásában. Tatai-Tóth András képviselő az InfoRádióban azt mondta: az ágazat reformja éppen ezt a célt szolgálja. A Fidesz azonnali törvénymódosítást követel.

A szocialista politikus hangsúlyozta: a csökkenő gyermeklétszám, illetve a pedagógusokat érintő kötelező óraszámemelés miatt szükség van az iskolák átszervezésére, helyenkénti bezárására, de minden esetben előzetesen egyeztetni kell az intézmény vezetőivel és a szülőkkel is.

Tatai-Tóth András hozzátette: nem ért egyet azzal, hogy világos szakmai és pénzügyi indokok nélkül magas színvonalú iskolákat felszámoljanak.

Fidesz: törvénymódosítást azonnal!

A Fidesz oktatáspolitikusa szerint két oka van az iskolák átszervezésének és bezárásának, az egyik a közoktatási törvény módosítása, a másik, hogy a költségvetés jelentősen csökkentette az iskolafenntartók támogatását.

Sió László elmondta: nem volt példa arra a rendszerváltozás óta, hogy nominálértéken csökkenjen az iskolák támogatása, akár 20-25 százalékkal.

A politikus úgy véli: azonnali törvénymódosításokra volna szükség ahhoz, hogy tartható legyen a jelenlegi színvonal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bajban a Gazprom: Kína mégsem Európa

Bajban a Gazprom: Kína mégsem Európa

Több mint húsz éve először jelentett veszteséget az orosz energetikai óriáscég, a Gazprom. Elemzők szerint a több milliárd dolláros mínusz annak a jele, hogy hatnak a nyugati szankciók és hogy a Kína felé fordulás nem kompenzálja az elvesztett európai bevételeket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Fontos adatokra várnak a befektetők, óvatos mozgások a tőzsdéken

Fontos adatokra várnak a befektetők, óvatos mozgások a tőzsdéken

A hét első részében egyelőre nem láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, tegnap is leginkább csak oldalaztak a vezető indexek és ma az ázsiai kereskedésben sem volt ez másképp. Várhatóan ma is viszonylag nyugodt napunk lesz, de azért a várakozásoktól eltérő amerikai ipari termelői árak már hozhatnak némi mozgást a piacokon, holnap pedig érkezik a befektetők által kiemelten figyelt amerikai inflációs adat. Ami az európai piacokat illeti, a nemzetközi trenddel összhangban itt is vegyes mozgásokat, iránykeresést látunk. Közben itthon érkeznek az újabb gyorsjelentések, négy mínuszos negyedév után újra nyereséges lett a Masterplast, a Richter pedig minden eredményszinten az elemzői várakozásokat meghaladó számokat hozott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×