eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Horváth Ágnes kitöltött egy vizitdíj-nyomtatványt

Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára sajtótájékoztatón cáfolta a háziorvosok szerda délelőtti gyűlésén elhnagzottakat. Horváth Ágnes szerint nem igaz, hogy csökken az orvosok finanszírozási díja és nő az adminisztrációs teher. Utóbbi szemléltetésére Horváth Ágnes fél perc alatt kitöltött egy vizitdíj-nyomtatványt.

Sajtótájékoztatón cáfolta a háziorvosok szerda délelőtti gyűlésén elhangzottakat az Egészségügyi Minisztérium államtitkára. Horváth Ágnes (aki saját bevallása szerint napi teendői miatt nem tudott megjelenni az 1500 orvos előtt) azt mondta: nem igaz, hogy csökkent volna az orvosok finanszírozási díja.

Az államtitkár közölte: egy orvos tavaly havi bruttó 626.300 forintot kapott. Mostantól ez az összeg 628.900 forint lesz, amihez hozzájön a vizitdíjból származó bevétel is. Horváth Ágnes szerint ez praxisonként és havonta 150.000 forint.

Az államtitkár szerint az sem igaz, hogy a vizitdíj miatt jelentősen nőne az orvosok adminisztrációs terhe. Ennek szemléltetésére Horváth Ágnes fél perc alatt kitöltött egy vizitdíjjal kapcsolatos nyomtatványt.

A politikus a kritikákra reagálva közölte: az orvosok mondják meg, hogy honnan vegyék el az általuk kért pluszköltséget.

Horváth Ágnes az InfoRádió kérdésére válaszolva elmondta: a hétvégi, Lovasberényben tartott találkozón nem állapodtak meg a szocialistákkal kórházbezárásokról, de elismerte, hogy a miniszteri javaslat szerint öt kórház a jövőben nem működne semmilyen formában.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×