eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Félmilliárd forinttal szűkül a budapesti színházak kerete

Idén "csak" fél milliárd forintos elvonásra kell számítaniuk a budapesti színházaknak. A fővárosi önkormányzat várhatóan csak ennyivel csökkenti a támogatásukat, a korábban tervezett 1 milliárd forint helyett. Igaz, az elvonás jövőre is folytatódik.

Tiba Zsolt főjegyző az InfoRádióban azt mondta: több színházigazgatóval is tárgyaltak, valamint Jordán Tamással, a Magyar Színházi Társaság elnökével. Szavai szerint mindannyian azt mondták, hogy csak két év alatt tudnak átállni egy új támogatási rendszerre.

Épp ezért az elvonást két lépcsőben hajtják végre, de hogy ez jövőre pontosan mekkora összeget tesz ki, arról a főjegyző egyelőre nem tudott beszámolni.

Az InfoRádió az ügyben megkereste az Új Színház igazgatóját, aki még semmit nem tudott arról, hogy milyen elvonások sújtják a színházát idén.

Márta István hangsúlyozta azonban, hogy tavaly a színlelt szerződések megszűntetése, valamint a jegyárak áfatartalmának emelése sokat rontott a helyzetükön.

Azt mondta: ha a budapesti színházaktól összesen 500 millió forintot vesznek el, akkor az összeget csak úgy tudnák pótolni, ha 40-50 százalékkal emelnék a jegyárakat. Ekkora költségnövekedést azonban idén nem bírna el a közönség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×