eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

A németek nem reagáltak a szemét-ügyre

Hétfőre hivatalába kérette Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter a német nagykövetet a Németországból érkező illegális hulladék ügyében - közölte a környezetvédelmi minisztérium szóvivője.

Bakonyi Ágnes elmondta: a miniszter választ vár arra a kérdésre, hogy a német hatóságok eddig miért nem reagáltak arra a hivatalos magyar kérésre, hogy szállítsák vissza Németországba a hulladékot.

A szóvivő elmondta: a miniszter emellett tájékoztatni kívánja a nagykövetet az ügy jelenlegi állásáról. Hétfőn az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottsága is tanácskozik az ügyről.

A magyar hatóságok eddig az ország 18 helyszínén csaknem 5 ezer tonna, vélhetően Németországból származó bálázott hulladékról vettek fel jegyzőkönyvet december óta.

Az ügynek a rendőrség közlése szerint eddig 11 gyanúsítottja van, a Kecskeméti Városi Bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezett egy kiskőrösi férfit, aki a gyanú szerint Csengőd melletti szeméttárolójából vitte a hulladékot egyebek mellett a Pest megyei Délegyházára és Soroksárra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×