eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Több mint száz képviselő költött legalább 17 milliót négy év alatt

Az elmúlt négy évben az országgyűlési képviselők közül a fideszes Lázár János vette fel a legtöbb költségtérítést, 18 millió forintot. A képviselő az InfoRádióban azt mondta: jogosan vette fel ezt az összeget.

Lázár János közölte: 102 olyan képviselő van, aki 2002 és 2006 között több mint 17 millió forintot kapott, és legalább 10 képviselő csak 10-20 ezer forinttal kapott kevesebbet nála.

Ennek oka, hogy engem már az első fordulóban megválasztottak 2002-ben, a költségtérítés pedig ettől a pillanattól jár - magyarázta az országgyűlési képviselő.

Lázár János hangsúlyozta: törvény szabályozza a képviselők tiszteletdíját és költségtérítését, és ő annyit vett fel, amennyit a törvény megállapított, és amennyit az Országgyűlés hivatala számfejtett.

Ugyanakkor egyetértek azokkal a kritikákkal, hogy a társadalmi viszonyokhoz kell igazítani a képviselők bérét és költségtérítését, ezért is támogattam ősszel a költségtérítésre vonatkozó törvény módosítását - tette hozzá.

Vidék és Budapest

Lázár János kitért arra, hogy a vidéki képviselőket megilleti az utazási- és lakás-költségtérítés, továbbá a Országgyűlés hivatala különböző irodaeszközeinek használata, valamint - őszig - a térítésmentes utazás is. Saját elmondása szerint ő az utóbbi kettőt nem vette igénybe.

Kérdésre válaszolva a képviselő elmondta: 2003-ig, amíg tételes elszámolás volt, gyűjtötte a számlákat. Ekkortól kezdve a parlament döntése alapján áttértek az általány-elszámolásra.

A képviselők költségtérítései közötti nagy eltérést Lázár János szerint az indokolja, hogy nem jogosult lakás-költségtérítésre, akinek van lakása a fővárosban, aki pedig a Belvárosban él, nem kap utazási költségtérítést sem.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×