eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Kóka "olyan csinálós ember"

Kóka János pártelnöki jelöltségét támogatná az SZDSZ több emblematikus alakja - közölte Rajk László. A párt alapító tagja szerint a gazdasági miniszter támogatói között megtalálható Konrád György, Haraszti Miklós, Magyar Bálint és Pető Iván.

Rajk László szerint az SZDSZ-ben Kóka János képviseli azt a kontinuitást, ami a párt demokratikus ellenzéki hagyományaiból fakad. A párt alapítója biztos abban, hogy a gazdasági miniszter elindul a pártelnöki tisztségért.

Rajk László szerint Kóka János elnökségét támogatná Konrád György, Haraszti Miklós, Magyar Bálint és Pető Iván.

Az SZDSZ alapító tagja azzal indokolta Kóka János alkalmasságát, hogy a gazdasági és közlekedési miniszter olyan "dinamikus, csinálós ember", aki képes folytatni az SZDSZ-nek a demokratikus ellenzék korszakára jellemző aktivitását.

A kisebbik koalíciós párt egykori ügyvivője felhívta a figyelmet arra: nem állja meg a helyét az az állítás, mely szerint ha valaki gazdag, akkor nem törődik a szegényekkel. Rajk László példaként Soros Györgyöt említette.

Rajk László úgy vélte, nem szükségszerű, hogy aki pártelnök, ne lehessen kormánytag. Mint mondta, több példa is azt bizonyítja, az is összeegyeztethető, amikor miniszterelnök volt egy párt elnöke.

Fodor Gábor egy korábbi nyilatkozatára utalva azt mondta, túlságosan általános a politikusnak az az állítása, hogy hiteltelen lenne a kormány. Rajk László hangsúlyozta, az SZDSZ elnöki tisztségére aspiráló Fodor Gábornak bővebben ki kellene fejtenie ezt a véleményét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×