eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

A hejcei repülőgép-katasztrófára emlékeztek

Kegyeleti megemlékezést tartottak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejcén, ahol egy évvel ezelőtt zuhant le a szlovák légierÕ AN-24-es repülőgépe. A tragédiában 42 katona vesztette életét.

A megemlékezésen részt vett Frantisek Kasicky, szlovák védelmi miniszter, Lubomír Bulík vezérkari főnök, a magyar haderő képviselői valamint az áldozatok hozzátartozói, a mentésben részt vevők és sok hejcei.

Jelen volt a 27 éves Martin Farkas is, aki - egyedüliként - csodával határos módon, kisebb sérülésekkel túlélte a katasztrófát. Az évfordulón leleplezték és megáldották a 42 katona tiszteletére készülő emlékmű alapkövét.

A koszovói békemisszióból hazatérő szlovák katonákat szállító repülő tavaly január 19-én ütközött a Borsó-hegynek. A katasztrófa okait vizsgáló bizottság szerint emberi mulasztás miatt zuhant le a gép.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×