eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Fidesz szerint megbukott a kórháztörvény

A Fidesz szerint az, hogy már öt regionális egészségügyi tanács utasította el a tervezett kórházbezárásokat, a tervezett kórházi ágyszámcsökkentést, azt jelenti: megbukott a kórháztörvény - közölte az ellenzéki párt kommunikációs vezetője.

A Fidesz szerint a kórháztörvény bukását jelenti az, hogy öt regionális egészségügyi tanács is elutasította az kórházi ágyak számának csökkentését.

"A Fidesz mindent megtesz annak érdekében a regionális egészségügyi tanácsokban is, hogy megakadályozza a kórházak bezárását. Csütörtökön már ötre emelkedett azon regionális egészségügyi tanácsok száma, amelyek elutasították a kórháztörvényt, elutasították a kórháztörvényből fakadó kórházbezárásokat és ágyszámleépítéseket. Kimondhatjuk tehát, hogy csütörtökön a kórháztörvény megbukott" - fogalmazott Szijjártó Péter.

Az ellenzéki párt kommunikációs igazgatója közölte: a Fidesz "meglehetősen sikeres" abban, hogy megakadályozza a kormány kórházbezárási akcióit. Tovább folynak azok a demonstrációk a fővárosban és vidéken, amelyek célja, hogy megmentsék a kórházakat a bezárástól - tette hozzá.

A parlament tavaly december 18-án fogadta el a kórháztörvényt, amely szerint míg az aktív kórházi ágyak száma csökken, addig a krónikus fekvőbeteg-ellátás ágyainak száma emelkedik. Összességében viszont a kórházi ágyszám 11 százalékkal lesz kevesebb az átalakítás eredményeképpen.

A jogszabály javaslatot tesz arra, hogy az egyes intézményeknél és a régiókban a felosztható aktív és krónikus ágyak száma mennyi legyen. Az ellátási kapacitásokra a regionális egészségügyi tanácsoknál lehet pályázni. A törvény 39 súlyponti kórházat határoz meg, amelyek mellett vannak területi kórházak, járóbeteg-központok és a háziorvosi praxisok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×