eur:
395.45
usd:
365.45
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Kitüntették Schmidt Máriát és Demszky Gábort

Magas rangú állami kitüntetéseket adott át a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete Demszky Gábor főpolgármesternek, Rajk László építésznek, Schmidt Máriának, a Terror Háza Múzeum igazgatójának és Vass Albert Lajosnak, az Operaház miniszteri biztosának.

"Nincs Európában még két nép, amely így kitartott volna egymás mellett, tekintet nélkül a történelem viharaira és képes lett volna erőt és inspirációt meríteni belőle a jövőre nézvést" - mondta a diplomata.

"Mindez ma már jelen van mindkét társadalom tudatában, amit éppen az olyan embereknek köszönhetünk, mint a mai ünnepség főszereplői, akik szenvedélyesen és kitartóan emlékeztetnek bennünket közös történelmünkre" - jelentette ki Joanna Stempinska.
A nagykövet a lengyel államfő nevében a Lengyel Köztársaság Érdemrend Tiszti Keresztjét adta át Demszky Gábor főpolgármesternek, Cséby Géza műfordítónak, a Keszthelyi Művelődési Központ igazgatójának, poszthumusz Osztovics Leventének, az Európa Kiadó nemrég elhunyt igazgatójának, Pálfalvi Lajos műfordítónak, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Lengyel Tanszéke vezetőjének, Pörös Gézának, a Duna Televízió alelnökének, Rajk László építésznek és Schmidt Mária történésznek, a Terror Háza Múzeum igazgatójának.

A Lengyel Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjét kapta Bérczes László, a Bárka Színház programigazgatója, Krysztof Ducki grafikus, Kirchkeszner Ágnes, a Jövő Háza Központ programigazgatója, Néray Katalin, a Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum igazgatója, Petneki Áron történész, Schiffer János volt főpolgármester-helyettes, Stier Gábor újságíró, Vass Albert Lajos az Operaház miniszteri biztosa és Zimányi Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont és a Nemzetközi Tavaszi Fesztivál igazgatója.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×