eur:
392.89
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Nincs pénz: már fürdeni sem tudnak a hajléktalanok

Forráshiány miatt részlegesen bezárta az ÁNTSZ a Gyáli úton működő közfürdőjét, amely évente 80 ezer hajléktalan tisztálkodási lehetőségeit biztosította. A fővárosi tisztifőorvos az InfoRádiónak elmondta, a fővárosi önkormányzat nem válaszolt a bezárás tényét közlő levelükre.

A Gyáli úti közfürdő a bezárás ellenére továbbra is eleget tesz jogszabályi kötelezettségeinek, mert a tetűvel fertőzötteket továbbra is ellátják.

Balatoni Mihály, fővárosi tisztifőorvos az InfoRádióban elmondta: ez mintegy 1400 embert érint, ugyanakkor az évi mintegy 70-80 ezer fős többi látogatót már nem tudják fogadni.

Az elmúlt években mintegy 14 millió forintot igényelt a közfürdő működtetése, amit az ÁNTSZ már nem tud biztosítani, és támogatásokat sem kap.

A fővárosi tisztifőorvos szerint a hajléktalanszállók át fogják vállalni a hontalanok fürdetését, amennyiben kapacitásuk megengedi.

Az ÁNTSZ levélben fordult a fővárosi önkormányzathoz segítségért, de Balatoni Mihály szerint még választ sem kaptak a bezárás tényét közlő levélre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×