eur:
392.94
usd:
365.59
bux:
66607.53
2024. április 26. péntek Ervin

Így tüntettek szombaton - percről percre, képgalériákkal

Rendzavarások nélkül értek véget a november 4-ei tüntetések. Sem a Fidesz felvonulásán, sem az azt követő órákban nem történt számottevő rendbontás. Minden, ami szombaton érdekes volt - percről percre.

11.04. 21:05

Befejeződött a Vörösmarty téren tartott szombat esti demonstráció, kilenc óra előtt már csak hat-nyolc ember álldogált ott, őket számos újságíró és mintegy másfélszáz rendőr figyelte

11.04. 20:15


Alig ötvenen maradtak szombat este nyolc órára a budapesti Vörösmarty téren a kormányellenes tüntetők. A felszólalók közül a Tomcat néven ismert férfi arról beszélt, hogy november 4-én megmutatták: gyújtogatások és autóborogatások nélkül is képesek méltósággal tüntetni. Az összegyűlt emberek szemmel láthatólag csalódottan fogadták ezeket a szavakat. Sokan hazaindultak. A szónoklatok sorában elhangzott az a javaslat, hogy ezentúl minden délután és este a Vörösmarty téren tartsanak tüntetéseket.

11.04. 19:30


Eddig nem kellett intézkedniük a rendőröknek - mondta szombaton este a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a november 4-én rendezett megemlékezésekkel, utcai megmozdulásokkal összefüggésben.

11.04. 19:22


A Vörösmarty tér környéki Dorottya és Harmincad utcánál nagyobb rendőri erők sorakoztak fel - írja az index. A lap szerint körülbelül százan vannak, a rendőrök 60 százalékán van valamilyen azonosító. Tomcat szónokol, és az esti békés menetelésükkel bizonygatja, hogy ők nem csőcselék, hanem rendszerváltó fiatalok, a pesti srácok utódai.

11.04. 19:17


Kormányellenes tüntetés Budapesten
(Fotók: Herczeg Zsolt, inforadio.hu) (képgaléria)

Az InfoRádió tudósítója szerint a tüntetők a Vörösmarty téren vannak. A menet az Astoria - Blaha Lujza tér - Rákóczi út - Szövetség utca - Nagykörút - Andrássy út - Vörösmarty tér útvonalon mentek.

11.04. 19:14


Közleményben köszönte meg a Fidesz a "Szolidaritási Menet mintegy 170 ezer" résztvevőjének, hogy békésen és fegyelmezetten "tettek hitet a demokrácia" mellett. A teljes szöveg itt!

11.04. 19:07


Az Andrássy úton haladt mintegy háromszáz tüntető, célpontjuknak a Kossuth teret jelölték meg - jelentették a helyszínről a távirati iroda tudósítói. Az Erzsébet térnél várakozó rendőrök nem álltak a menet útjába. A tüntetők után mintegy két századnyi rendőr haladt.

11.04. 18:30


Megindult a forgalom a Rákóczi úton.

11.04. 18:26

A tömeg nagyobb része a Rákóczi útról elment a Szövetség utca irányába. Mintegy 50 ember álldogál a Rákóczi úton, meglehetősen csalódottan. "B... meg, ilyen nincsen" - mondta egyikük. Egy sarokkal arrébb, a Rákóczi úton mintegy 20-30 rendőr áll egy kisbusz mellett. Korábban páran a Batthyány örökmécseshez szerettek volna menni, de lehurrogták őket, mondván: az túl messze van.

11.04. 18:14


Az Astoriánál két rendőr hátat fordított a tömegnek. Sokan bukósisakot viselnek, egyelőre nem lehet tudni, hogy a tömeg hová tart. Jelenleg a Keleti pályaudvar irányába mennek. A tüntetők a betűket tartalmazó fapajzsokból a "Bontsák le" felhívást rakták ki (ez alighanem a Szabadság téri szovjet emlékműre vonatkozik).

11.04. 18:09


A Batthyány-örökmécsesnél szombaton kora este folytatódott a rendőrség által kijelölt helyen a kormányellenes tüntetés. Az Aulich utca elején több mint ötven ember gyűlt össze, hogy folytassa a már egy hete itt rendezett demonstrációt. Gonda László főszervező az MTI-nek azt mondta, hogy este kilenc óráig, "amíg a rendőrség védelmet biztosít számukra", folytatják a tüntetést.

11.04. 18:05


A Rákóczi úton mintegy félezer tüntető vonul, teljes szélességében elfoglalva az utat. Sem a távirati iroda, sem a hírTV riportere nem lát rendőrt. A tömeget mintegy 20 fős, arcukat eltakaró társaság vezeti.

11.04. 17:51


Leállították a forgalmat az Astoriánál. A Blaha Lujza tér irányába vonul mintegy 300-400 tüntető, akik feltehetően a Szabadság térről érkeztek. A zászlókat is vivő tömeg "aki magyar velünk tart" és "ébresztő" jelszavakat skandál.

11.04. 17:46


Mintegy kétszáz, a Szabadság térről tüntető érkezett az Astoriához fapajzsokkal, sisakokkal. A Fidesz rendezői egy ideig megpróbálták távol tartani a zászlós tüntetőket a párt rendezvényén részt vett emberektől, végül háromnegyed 6 körül átengedték őket.

11.04. 17:42



Fáklyás felvonulást tartott a Fidesz (Fotók: Herczeg Zsolt, inforadio.hu) (képgaléria)

A Károly körúton egy teherautóról hangosbeszélőn szólítják fel a tömeget arra, hogy a fideszes rendezvény véget ért, és az Astoria felé indulva térjenek haza.

11.04. 17:34


11.04. 17:20


A MIÉP elnöke szerint eldőlt ténynek tekinthető, hogy "a következő választásokat nem ez a kormány fogja megnyerni, de ez kevés, a mögöttük lévő rendszert kell megváltoztatni". Csurka István pártjának az Istenhegyi úti turul-szobornál rendezett megemlékezésén szólalt fel mintegy 200 résztvevő előtt.

11.04. 17:19

Csatlakozik a Fidesz népszavazási kezdeményezéséhez a Magyarok Világszövetsége és az ellenzéki párt által felsorolt kérdések kiegészítését tervezi - jelentette be Patrubány Miklós elnök a fővárosi Szabadság téren tartott demonstráción.

11.04. 17:08


<

Fáklyás felvonulást tartott a Fidesz
(Fotók: Herczeg Zsolt, inforadio.hu) (képgaléria)

Megérkezett a Fidesz fáklyás felvonulása az Astoriához. A Terror Házától induló sokezres menetet Orbán Viktor pártelnök vezette. Délután öt órakor a szervezők felkérték a résztvevőket, hogy a magukkal vitt mécseseket helyezzék el az utcán. Részletek itt!

11.04. 16:54

A Fidesz vezetői molinót tartanak maguk előtt, melyen "Az igazság szabaddá tesz" felirat olvasható. Az index szerint a tömeg eleje már elérte a Bajcsy-Zsilinszky út - Andrássy út kereszteződését.

11.04. 16:05


Megkezdődött a Fidesz fáklyás, "szolidaritási" menete az Andrássy úton. A Terror Házától induló sokezres menetet Orbán Viktor pártelnök vezeti, mellette ott van a Fidesz számos parlamenti képviselője.

11.04. 15:45

Mintegy 200-250 ember vett részt a Nemzeti Jogvédő Alapítvány szombati demonstrációján Budapesten, a Szabadság téren, ahol a szovjet emlékmű lebontását követelték.

11.04. 14:53

Mintegy negyvenen gyűltek össze szombaton kora délután a Magyar Október Mozgalom felhívására az Andrássy út Hősök tere felöli végénél. A felvonulók néhány nemzeti színű és Árpád-sávos zászló alá gyülekeztek. A menet élén Takács András haladt, aki a Kossuth téri tüntetések idején létezett Magyar Nemzeti Bizottság egyik vezetője volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×