eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Emlékfalat avattak a forradalom hőseinek tiszteletére

Emlékfalat avattak 1956 hőseinek és áldozatainak tiszteletére a forradalom leverésének 50. évfordulóján Budapesten, a Fiumei úti sírkertben. Az emlékfal gránitlapjain 1621 név található.

Boross Péter volt miniszterelnök, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke a katonai tiszteletadás mellett tartott megemlékezésen azt mondta: ideje közösen emlékezni a gonosz, megtorlásokkal teli időre, a megtorlás különböző rafinériáira, azokra, akik fegyverrel a kezükben estek el, és azokra is, akiket ártatlanul és véletlenül ért a halál.

Az MDF-es politikus hozzátette: a táblák egyik oldala a sírkertben nyugvók emlékét örökíti meg; a másik fele azokét, akiket ismeretlen helyen, talán titokban temettek el, vagy talán sehogyan sem.

Az eseményen jelen volt Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Sólyom László köztársasági elnök képviseletében Makk László dandártábornok, Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, a kormány képviseletében Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter.

Részt vettek az avatáson pártok, a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége és a Nagy Imre Alapítvány képviselői is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×