eur:
394.5
usd:
364.46
bux:
73773.41
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Mi legyen nyilvános az október 23-ával kapcsolatos titkosított anyagokból?

A Fidesz és a KDNP azt követeli, hogy az október 23-i eseményekkel foglalkozó bizottság keddi ülésének zárt részén elhangzottakat teljes egészében hozzák nyilvánosságra. Az MSZP a részleges nyilvánosság híve.

A fideszes Demeter Ervin arra szólította fel a titokgazdákat, hogy hozzák nyilvánosságra a párt képviselőinek lehallgatott telefonbeszélgetéseiről szóló jegyzőkönyveket is. Azt is kérte, hogy a kormány ne használja politikai célokra a titkosszolgálatokat.

Az Orbán-kormány volt titokminisztere az InfoRádiónak azt nyilatkozta: elfogadhatatlan, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok politikai célokat szolgáljanak.

A KDNP-s Simicskó István szerint azzal, hogy 80 évre titkosították az október 31-i bizottsági ülés zárt részén elhangzottakat, a kormány manipulálni, sejteni, sugalmazni akar, lejáratni egyes pártokat, személyeket.

A nemzetbiztonsági bizottság elnöke levélben fordul Szilvásy György kancelláriaminiszterhez és Galambos Lajoshoz, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójához, mert tisztázni kívánja, van-e bármilyen biztonsági kockázatra vonatkozó információjuk a Fidesz november 4-re tervezett budapesti fáklyás felvonulása ügyében.

MSZP: részleges nyilvánosság

Az MSZP kezdeményezi a Nemzetbiztonsági Hivatalnál, hogy az állami és szolgálati titkokra vonatkozó törvényi előírások figyelembe vételével részben tegyék nyilvánossá az október 23-án történteket vizsgáló három parlamenti bizottság keddi együttes ülésén a zárt ajtók mögött elhangzottakat.

Vadai Ágnes képviselő az InfoRádiónak elmondta: a titokgazda mérlegelésén múlik, milyen információkat ismerhet meg ország-világ.

A szocialista politikus szerint a Fidesz lelepleződött, mivel a keddi ülésen bebizonyosodott, hogy a legnagyobb ellenzéki párt egyes politikusai október 23-án kapcsolatban álltak a rendzavarókkal.

A kormánypárti képviselő "Orbán-gate"-ről beszélt és azt mondta, a Fidesznek forgatókönyve van a rendőrség és a kormány lejárató kampányára. Vadai Ágnes szerint október 23-án a rendőrség a rendzavarókat nem tolta rá az Astoriánál tartott nagygyűlésre, éppen ellenkezőleg: a Fidesz húzta rá őket a rendezvényre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Milák Kristóf laza úszással mutatkozott be Párizsban

A 200 méteres pillangóúszás címvédője a legjobb idővel jutott tovább a középdöntőbe az előfutamból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×