eur:
394.52
usd:
364.45
bux:
73793.55
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Elítéltek egy gimnazistát az október 23-i zavargások miatt

Nyolc hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön azt a gimnazistát, akit az október 23-áról 24-ére virradóra történt zavargások kapcsán vontak eljárás alá.

A vádhatóság csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal vádolta a 18 éves fiatalembert, ám a bíróságon tanúként meghallgatott rendőrök vallomása alapján az ügyész visszavonta a "csoportos" minősítést.

A gimnazistát így felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.

Maroknyi kő

Az ügyészi feljegyzés szerint a fiatalember az Erzsébet hídnál történteket követően, október 24-én hajnalban az V. kerületi Kéményseprő utcában legalább két, akár emberi élet kioltására is alkalmas, maroknyi követ dobott a rendőrök felé.

A fiatalember a bíróság előtt nem kívánt vallomást tenni. A tárgyaláson ismertetett nyomozati vallomásában azt mondta, nem akart rendőröket megdobálni, csak megijedt, és eldobta a köveket. A bíróságon tanúként hallgattak meg két intézkedő rendőrt, ők viszont célzott és erőteljes dobásokról számoltak be.

Nem tudott semmiről?

A gimnazista a rendőröknek korábban azt mondta: barátaival volt, amikor a Blaha Lujza térnél látta a zavargásokat. Az Erzsébet híd felé vették az irányt, nem tudtak róla, hogy ott is zavargások vannak. Vallomása szerint egyszer csak három oldalról rendőrök vették körül, és amikor megindult a rendőri sorfal, akkor dobta el a köveket.

A fiatalember butaságnak nevezte, hogy felvette a köveket, és hangsúlyozta, korábban sosem vett részt tüntetéseken.

A gimnazista ügye volt az első gyorsított eljárás, amelyben a nemzeti ünnepen, illetve az azt követő nap hajnalán történt zavargásokkal kapcsolatban ítéletet hoztak. A fiatalember ellen hozott ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, de vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×