eur:
394.65
usd:
364.74
bux:
73382.82
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

November 4. sem a csendes gyász jegyében telik majd

Várhatóan az 56-os forradalom leverésének 50. évfordulója sem a csendes gyász jegyében telik majd. Bár a Kossuth téren biztosan nem tüntethet senki, Budapest más közteületeire már több demonstrációt is bejelentettek - írja a Népszabadság. Lapszemlénk.

A Népszabadság azt írja, hogy az 1956-os forradalom elfojtásának ötvenedik évfordulója várhatóan nem csak a csendes gyász jegyében telik: a rendőrség már egy sor demonstráció bejelentését tudomásul vette. Az már biztos, hogy a Kossuth téren jogszerűen november 4-én sem lehet demonstrálni, mert a tüntetéseket november végéig kitiltották. Az utcai eseményekben főszerepet játszó szerveződések és más civil szervezetek a Belváros más frekventált pontjait célozták meg. A Szabadság térre már három demonstrációt is bejelentettek. Egy másik helyszín a Batthyány-örökmécses környéke lehet.

A Magyar Nemzetnek adott interjújában Benoit van Houtte, a belga szövetségi rendőrség készenléti erőinek parancsnoka azt nyilatkozta: rendőreiket arra tanítják, hogy egy tüntetésre nem verekedni mennek, hanem a tüntetőknek segíteni a nyugodt, békés rend fenntartásában.
A belga rendőri vezető szerint a legfontosabb, hogy ne keltsenek pánikot a tömegben, és a rendbontók kiemelése során megakadályozzák az összetűzést.

A Világgazdaságban olvasható, hogy a nemzetközi cégek magyarországi leányvállalatainál szerzett többéves gyakorlat mellett elengedhetetlen a tárgyalóképes idegennyelv-tudás ahhoz, hogy a tehetségesebb hazai menedzserek előbb-utóbb külföldi, leggyakrabban regionális karriert is befuthassanak. A fejvadászok szerint azonban az sem árt, ha az ilyesfajta előrejutásra vágyók jó nevű üzleti iskolákban vagy fejlett piacgazdaságok cégeinél is szert tesznek speciális vezetési ismeretekre. Ez utóbbiak terén a régió más országainak menedzserei előrébb tartanak nálunk, különösen keresettek a lengyelek és a csehek.

A Napi Gazdaság számol be arról, hogy öt év alatt duplájára nőtt a lyuk a nyugdíjkasszán. Míg 2001-ben a nyugdíjbiztosítási alap minimális többlettel zárt, addig tavaly a 90 milliárd forintot is meghaladta a hiány. 2001-ben 14,3 százalékot tett ki a központi költségvetésből származó apanázs, 2005-ben viszont már a kiadások 30 százalékát az adóbevételekből finanszírozták.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×