eur:
393.11
usd:
363.29
bux:
0
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Mihez van joguk a tüntetőknek?

Az InfoRádió által megkérdezett jogszociológus szerint az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy milyen jogorvoslati lehetőségeik vannak rendőri túlkapás esetén.

Fleck Zoltán azt mondta: nem csak azt nem tudják, hogy milyen eszköz áll a rendelkezésükre, ha úgy érzik, jogszerűtlenül lépett fel velük szemben egy rendőr, de azt sem tudják, mit kell tenni, ha a rendőrség például tömegoszlatásba kezd.

Szerinte az intézményekben egyre kevésbé bíznak az emberek, ami nem csak magyar jelenség, ugyanis az egész világon így van.

A szükséges ismeretek elsajátításához és alkalmazásához a rendszerváltozás óta eltelt 16 év még kevés volt - tette hozzá a jogszociológus.

Gönczöl Katalin, az Országos Bűnmegelőzési Bizottság elnöke, kriminológus szerint a magyar demokráciában nincsenek hagyományai a tüntetéseknek.

Az emberek nem érzik egy-egy megmozdulás kockázatát, és ezzel önmagukat is veszélybe sodorják - vélekedett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Szerdára halasztották a férfiak triatlonversenyét

A párizsi olimpia illetékes szervezőbizottsága, a NOB és az egészségügyi hatóságok kedd reggel fél hat óra körül úgy döntöttek, hogy triatlonban a férfiak versenyét a vízminőség miatt szerdára halasztják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×