eur:
387.51
usd:
356.85
bux:
68169.75
2024. május 17. péntek Paszkál

"A kormánynak csak végső bólintó szerepe lesz"

A kormány elszánt abban, hogy a regionalizmust erősítse Magyarországon, annak dacára, hogy jelenleg így az ellenzéket juttatná előnyösebb helyzetbe . mondta a fejlesztéspolitikai kormánybiztos az InfoRádió Aréna című műsorában. Bajnai Gordon szerint a kormány elszánt a regionalizmus erősítésében.

A fejlesztéspolitikai kormánybiztos az InfoRádió Aréna című műsorában kijelentette: olyan együttműködési folyamatról van szó, ahol a kezdeményezés a régióknál lesz. "A régiók tesznek majd javaslatot arra, hogy mely célok mentén menjen a fejlesztés, a kormánynak ebben csak egy ellenőrző, jóváhagyó, 'végső bólintó' szerepe lesz" - mondta Bajnai Gordon.

A fejlesztéspolitikai kormánybiztos hozzátette: a források felhasználásáért a központi büdzsé felel, mert az ellenzék nem szavazta meg az ezt megváltoztatni kívánó kétharmados törvényt, így nem jöhetnek létre saját vagyonnal rendelkező régiók. Így a döntések mögé a régió nem tud forrásokat helyezni, ezért van szükség a kormány jóváhagyására.

Bajnai Gordon szerint a kormány elszánt a regionalizmus erősítésében. "Egymásra vagyunk utalva, mindenkinek az együttműködés az érdeke, a polgármestereknek, a régióknak és a kormánynak is" - tette hozzá.

A fejlesztéspolitikai kormánybiztos úgy vélte: az európai uniós forrásokból az ellátórendszerek átalakítását kell megvalósítani. Szoros az együttműködés az Államreform Bizottsággal és a különböző tárcákkal - közölte, majd hozzátette: "nem is lehet sikeres egy ilyen program, ha csak pénzt próbálunk költeni és nem tesszük mellé azokat a szabályozókat, intézkedéseket, amelyekkel együtt lehet elérni valamit".

Bajnai Gordon emlékeztetett arra, hogy több európai uniós tagország is sikertelenül próbálkozott korábban a reformmal, mert a rendelkezésre álló pénzt csak osztogatásra, konfliktuskezelésre használták, ahelyett, hogy lett volna tudatos elképzelésük arra, hogy egy-egy társadalmi problémát miként oldjanak meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Ezek a részvények lehetnek az újjáéledt mémrészvény-őrület nagy nyertesei!

Ezek a részvények lehetnek az újjáéledt mémrészvény-őrület nagy nyertesei!

Ki ne emlékezne a 2021-es mémrészvény őrületre, amikor a Gamestop és az AMC vezetésével számos részvény produkált elképesztő emelkedést néhány nap alatt. Három évvel később ismét újjáéledt az őrület, miután a rali atyjaként emlegetett Keith Gill hosszas kihagyás után ismét aktív volt a közösségi médiában, ez pedig elindította a spekulációt a kisbefektetők részéréről. Az árfolyammozgások csak ezen a héten máris több milliárd dolláros veszteségeket okoztak a shortosoknak, az őrület azonban tartogat néhány kedvező lehetőséget azok számára is, akik nem kívánnak közvetlenül kitettséget szerezni ezekben a részvényekben, ezek közül a lehetőségek közül mutatunk most néhányat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×